Μαζική προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στη Δικαιοσύνη
Το θέμα μάλιστα εξετάστηκε ενδελεχώς και στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής) αλλά και στους κατά τόπους Συλλόγους.
Εν τω μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά κανονικά στον σχεδιασμό της - και στον τεμαχισμό θα λέγαμε - της Μεταρρύθμισης και χθες ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσε την χωροταξική κατανομή των Μονάδων Υγείας, οι οποίες από τον ΕΟΠΥΥ κατευθύνονται πλέον στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό αυτό προσωρινό, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να ισχύσει μακροπρόθεσμα, αφού η εκτίμησή τους είναι ότι τελικά από το εν λόγω σχέδιο και από τα 336 Κέντρα Υγείας, θα απομείνουν μόνο 100 Κέντρα Υγείας. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν, εάν σε ένα Κέντρο Υγείας εργάζονταν 20 γιατροί και μετά τον σχεδιασμό επιλέξουν να εργαστούν στο σύστημα 5, τότε είναι λογικό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κλείσει το συγκεκριμένο Κέντρο.
Όμως δεν είναι μόνο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και είναι προσωρινά στον αέρα αυτή την στιγμή, αλλά και οι ασθενείς, οι οποίοι μην μπορώντας να έχουν πρόσβαση αυτήν την στιγμή στα Πολυιατρεία, κατευθύνονται όπως είναι λογικό στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να δημιουργούνται εξωφρενικές καταστάσεις και με κίνδυνο να ξεσπάσει - εάν δεν έχει ήδη ξεσπάσει σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας. Μάλιστα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χθες, μίλησε για εικόνες Ιράκ και εμπόλεμης ζώνης- έτσι μοιάζουν όπως είπε τα νοσοκομεία- στα οποία σημειώνεται αναμονή 8 ωρών στα επείγοντα περιστατικά, ενώ στα τακτικά ακόμη και ένα έτος.
Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε επίσης: