Ο Άδωνις, η πλακέτα και οι διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

Σε κάθε σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης γινόταν δέκτης διαμαρτυριών για τη διάλυση της δημόσιας υγείας.
3'

Με μια «διακριτική» πλακέτα που φέρει το όνομά του, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να υπενθυμίζει σε κάθε καρκινοπαθή που θα χρησιμοποιεί στο εξής το PET/CT scan, το πρώτο σε δημόσιο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, ότι το οφείλει σε αυτόν.

Η είδηση της θεμελίωσης συγκροτήματος PET/CT scan, που δίνει τη δυνατότητα καλύτερης διάγνωσης, σταδιοποίησης και παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο, αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντικό γεγονός. Ιδιαίτερα επειδή η διαδικασία ήταν «μπλοκαρισμένη» επί τρία χρόνια, όπως ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω Twitter. Ωστόσο, γιατί ο υπουργός επιζητά εύσημα στο διηνεκές από τους ασθενείς που θα βρεθούν στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα, λέγοντάς τους ότι ήταν αυτός ο υπουργός και όχι άλλος, που το θεμελίωσε;

Η επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη, πάντως, στη Θεσσαλονίκη ήταν για μία ακόμα φορά επεισοδιακή. Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από υγειονομικούς και πολίτες, στις οποίες ο υπουργός απάντησε με δόσεις ειρωνείας, ενώ σε μία περίπτωση κλήθηκαν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου και θεμελιώθηκε το συγκρότημα PET/CT scan, τον υπουργό Υγείας υποδέχτηκαν εργαζόμενοι με πανό και συνθήματα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας, στην είσοδο του νοσοκομείου.

Κατά την έξοδο του υπουργού από τον χώρο του νοσοκομείου, μία κυρία ρώτησε γιατί είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν ένας από τους νοσηλευτές ρώτησε τον υπουργό για το γεγονός, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις. Ο κ. Γεωργιάδης την στιγμή εκείνη, με εμφανώς ειρωνικό –κατά πολλούς- ύφος, απάντησε: «Γιατί δεν πήρες και κανένα πανό του ΠΑΜΕ». Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω νοσηλευτής είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος υπάλληλος του νοσοκομείου τη χρονιά 2010.

Όμως, επεισοδιακή ήταν και η επίσκεψή του στο ΠΕΔΥ Τούμπας. Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε και εκεί τις διαμαρτυρίες πολιτών και εργαζομένων. Ο ίδιος, ξανά μέσω Twitter, παρουσίασε μια άλλη εικόνα, λέγοντας «όλα λειτουργούν κανονικά. Τα ραντεβού έκλεισαν μέχρι 30/4» και επισύναψε φωτογραφία χειραψίας με ηλικιωμένο κύριο.

Ο επόμενος σταθμός του υπουργού Υγείας ήταν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε διεθνές επιστημονικό διήμερο για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην Θεσσαλονίκη. Ξανά, τον κ. Γεωργιάδη υποδέχτηκαν πρώην εργαζόμενες στο Νοσοκομείο «Παναγία» που έκλεισε και στο πλαίσιο της κινητικότητας βρέθηκαν με οργανικές θέσεις στην Αθήνα.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον υπουργό διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις και καθυστερήσεις πληρωμών. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, για να συνεχίσει ο υπουργός την περιοδεία του.

Πηγή video thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο αδιάβαστος Άδωνις, οι ανασφάλιστοι και στο βάθος πλεόνασμα

Δ. Βαρνάβας: Πολλά νοσοκομεία κινδυνεύουν με λειτουργικό λουκέτο

Οι ασθενείς πλήρωσαν στο ΕΣΥ 70 εκατ. και ο ΕΟΠΥΥ μόνο 35 το 2013!