Κύριε Βορίδη, μην αμελήσετε το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι ένας σημαντικός τομέας που θα απασχολήσει το προσεχές διάστημα τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
2'

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης θα πρέπει να ασχοληθεί θέλοντας και μη και με το δύσκολο αυτό κομμάτι της δημόσιας υγείας και να αναγκαστεί όπως έχουμε ξαναπεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Δεν είναι μόνο η αξιολόγηση του προσωπικού- μέτρο φωτιά- με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Βορίδης, αλλά και ο έλεγχος της δαπάνης στα νοσοκομεία. Ειδικότερα για το τελευταίο, είναι ανάγκη να ελεγχθεί η δαπάνη στα νοσοκομεία με στόχο την εξισορρόπηση των προμηθειών.

Μάλιστα στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο κ. Βορίδης με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, θεωρώντας ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο για βελτίωση στα νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, εξήγησαν στον υπουργό, ότι είναι ανάγκη να υπάρχει εξισορρόπηση στο μείγμα των προμηθειών δηλαδή 50 % φάρμακα και 50% άλλα είδη όπως αναλώσιμα κλπ.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, αποτελούν ένα ακόμη αγκάθι που θα πρέπει να δει προσεκτικά ο κ. Βορίδης, αφού και στη συνάντηση μεταξύ ΠΕΦ και ΣΦΕΕ το θέμα αυτό κυριάρχησε. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του ΣΦΕΕ για τα χρέη Νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ελέγχου από το Υπουργείο των άλλων κέντρων κόστους στα νοσοκομεία.

Σχετικά με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ το Υπουργείο ανέλαβε τη διερεύνηση της δυνατότητας πληρωμής των εταιρειών σε πρώτη φάση στο εξάμηνο (δεδομένης της πληρωμής των φαρμακείων στο 3μηνο), εφιστώντας τους την προσοχή, ότι σύμφωνα με την Κοινοτική οδηγία είναι 60 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.