SOS γιατρών: Προσλήψεις, ΤΕΠ & ανάπτυξη δομών ΠΦΥ, τα μέτρα για τον Έμπολα

Τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες, και το εύλογο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος Έμπολα στην χώρα μας, καταθέτουν πλέον πολλοί εργαζόμενοι από τον χώρο του ΕΣΥ.
1'

Και είναι πολύ λογικό αυτό άλλωστε, αφού οι μνημονιακές πολιτικές, στέγνωσαν στην κυριολεξία τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ από ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην δημόσια υγεία. Ο Θεός δηλαδή να βάλει το χέρι του σε περίπτωση που ενσκήψουν ύποπτα περιστατικά Έμπολα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα γνωρίζουν που να τρέξουν για να βοηθήσουν. Επιπλέον, ας ελπίσουμε να διατηρηθεί και ο καλός καιρός ώστε να αργήσει να εμφανιστεί η γρίπη που και εκεί απαιτείται μεγάλη εγρήγορση και θωράκιση.

Το γεγονός ότι το βάρος σε περίπτωση περιστατικού Έμπολα θα πέσει για ακόμη μία φορά στους υγειονομικούς και μάλιστα σε γιατρούς και νοσηλευτές, έχει επισημάνει και η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Τζένη Κρεμαστινού.

Ωστόσο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όσο και καθηγητές Λοιμωξιολογίας και Δημόσιας υγείας τονίζουν ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από Έμπολα, όμως σε κάθε περίπτωση η χώρα μας πρέπει να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού και ειδικότερα των ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ των γιατρών του νοσηλευτηρίου, αναφέρουν, μεταξύ άλλων σχετικά με το ζήτημα του Έμπολα, ότι «επιβάλλεται να γίνει σοβαρή αποσυμφόρηση των Τ.Ε.Π. (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) με ταχεία ανάπτυξη των δεκάδων υπαρκτών αλλά αδρανών δομών της Π.Φ.Υ. (και ανάπτυξη κι άλλων).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr