Τροφές-ασπίδα κατά του καρκίνου των ωοθηκών

Σε μία σημαντική ανακάλυψη για την προστασία από τον καρκίνο των ωοθηκών προχώρησαν βρετανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν μεγάλη και πολυετή μελέτη.
1'

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι γυναίκες που πίνουν συστηματικά τσάι και χυμό πορτοκαλιού ενδέχεται να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο των ωοθηκών.

Ειδικά το τσάι και τα εσπεριδοειδή, περιέχουν ουσίες που μπορεί να μειώνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών, οι οποίες για τις γυναίκες δίχως οικογενειακό ιστορικό είναι μία στις 75.

Την μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της East Anglia (UEA), οι οποίοι ανέλυσαν τη διατροφή 171.940 γυναικών, ηλικίας 25 έως 55 ετών.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε όλα τα θέματα για την υγεία στο: www.onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις