Κοιλιοκάκη: Δεν ευθύνεται μόνο η γλουτένη, λένε οι ειδικοί
Είναι γνωστό πως τα άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία ή δυσανεξία στη γλουτένη, μια σύνθετη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JournalofProteomeResearch δείχνει όμως ότι δεν ευθύνεται μόνο η γλουτένη για τις δυσάρεστες επιπλοκές που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα αυτά.
Διαβάστε περισσότερα στο: onmed.gr
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή