Τις καταναλώνετε αλλά δεν γνωρίζετε ότι διαλύουν το DNA σας
Ένα πρόσφατο δημοσίευμα στο health.com αποκαλύπτει την ύπαρξη συγκεκριμένων τροφίμων, τα οποία καταναλώνονται από την πλειοψηφία του πληθυσμού, ωστόσο φαίνεται πως επηρεάζουν το DNA και περιορίζουν –επί της ουσίας- τις πιθανότητές σας να... γεράσετε.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάποια τρόφιμα επηρεάζουν τα τελομερή –άκρες των χρωμοσωμάτων (ορισμένοι επιστήμονες τα παρομοιάζουν με τις πλαστικές άκρες στο τελείωμα των κορδονιών για παπούτσια)- που αποτελούν «κλειδί» για την προστασία του DNA, ενώ το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία και θάνατο των κυττάρων, που με τη σειρά τους ενοχοποιούνται για ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr