Υπάρχει γονίδιο που σε κάνει drama queen!

Drama queen, μια δημοφιλής έκφραση που χαρακτηρίζει όσους και όσες αντιδρούν υπερβολικά συναισθηματικά σε πράγματα που τους συμβαίνουν.
Υπάρχει γονίδιο που σε κάνει drama queen!
1'

Μια τάση για δραματοποίηση γεγονότων και περιστατικών που σε άλλους δεν προκαλούν τέτοια συναισθηματική αντίδραση (υπερβολή). Αν το έχετε και σας "δουλεύουν" για αυτό τώρα ήρθε η στιγμή να πάρετε το "αίμα σας πίσω". Σύμφωνα με την επιστήμη το ζήτημα είναι γονιδιακό.

Το γονίδιο drama queen λένε οι επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην The Journal of Neuroscience, καθορίζει το πως προσλαμβάνετε τις πληροφορίες και πως αυτές χρωματίζονται συναισθηματικά.
Οι άνθρωποι πράγματι δε βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο λέει η επικεφαλής της έρευνας Rebecca Todd. Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το γονίδιο (ADRA2b) λέει, φαίνεται ότι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις λέξεις με αρνητικό συναισθηματικό περιεχόμενο.

Εννοείται πως τα αποτελέσματα της μελέτης βασίζονται σε καταγραφές της δραστηριότητας του εγκεφάλου και καταδεικνύουν πως όσοι διαθέτουν το γονίδιο εμφανίζουν αξιοσημείωτα μεγαλύτερη δραστηριότητα σε περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει το συναίσθημα και αξιολογεί το αν αυτό που προσλαμβάνει το άτομο καθιστά απειλή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:19ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί