Έξυπνοι τρόποι για να μην παχύνουμε το καλοκαίρι

Ενώ θα περίμενε κανείς στις καλοκαιρινές διακοπές να χάνουμε βάρος λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου...
3'

Ενώ θα περίμενε κανείς στις καλοκαιρινές διακοπές να χάνουμε βάρος, καθώς έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αλλά και ευκαιρίες για άσκηση, συμβαίνει συνήθως το αντίθετο…

Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν περιλαμβάνουν μόνο μπάνιο, ρακέτες στην παραλία ή περπάτημα στα σοκάκια κάποιου νησιού αλλά και πολύωρο άραγμα στις ξαπλώστρες, ταβερνάκια και άφθονο αλκοόλ...

Επειδή λοιπόν το καλοκαίρι δεν είναι μόνο beach volley και water sports αλλά και συνήθειες που «υπονομεύουν» τις προσπάθειές μας να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα όμορφο σώμα, πρέπει και στις διακοπές να προσέχουμε το βάρος μας.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα πρόχειρο πλάνο δράσης, ώστε να μην περάσουμε όλο το καλοκαίρι μεταξύ τηλεόρασης, ξαπλώστρας και ταβέρνας με ενδιάμεσο σταθμό το ψυγείο με τα παγωτά.

Σε καθημερινή βάση θα πρέπει να συμπεριλάβουμε κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα, ενώ τα γεύματα και να σνακ να είναι οργανωμένα ώστε να αποφύγουμε το ολοήμερο τσιμπολόγημα.

Μια εξαιρετική ιδέα για να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό, που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, είναι να συμμετάσχουμε σε ένα yoga retreat, ή αθλητική κατασκήνωση για τα παιδιά ή να μάθουμε ένα σπορ όπως water ski ή surfing. Έτσι, το Σεπτέμβριο θα επιστρέψουμε πιο υγιείς, μαυρισμένοι με τονωμένο σώμα και ανεβασμένη διάθεση.

Εάν θέλουμε κάτι πιο χαλαρό, μπορούμε με κάποιες έξυπνες κινήσεις να σπάσουμε τη ρουτίνα, χωρίς ωστόσο να θυσιάσουμε ούτε τη χαλάρωση ούτε τη διασκέδασή μας.

Άσκηση

Όσο είμαστε στην παραλία μπορούμε να κολυμπήσουμε τουλάχιστον μία ώρα και να περπατήσουμε στην άμμο ή να παίξουμε ρακέτες για 30 λεπτά, ενώ πριν από τα βραδινά ποτά μπορούμε να περπατήσουμε για 30 λεπτά στα σοκάκια του νησιού. Οι δύο αυτές ώρες φυσικής δραστηριότητας θα μας προφυλάξουν αρκετά από τις θερμίδες μεζέδων και ποτών ενώ για πολλούς θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους εφόσον σπάνια κατά τη διάρκεια του χειμώνα ασκούμαστε δύο ώρες καθημερινά.

Διατροφή
Καλό είναι όταν επισκεπτόμαστε τα ταβερνάκια να μην παραγγέλνουμε δέκα πιάτα για τέσσερα άτομα και να μην παραγεμίζουμε το πιάτο μας.

Προτεραιότητα θα πρέπει να δίνουμε στην παρέα και τη διασκέδαση με τους φίλους και όχι στο φαγητό.

Επίσης, πρέπει να αποφύγουμε τηγανιτούς μεζέδες και σάλτσες, όπως τυροκαυτερή που μας φορτώνουν με περίπου 50 θερμίδες η κάθε μπουκιά. Προτιμάμε τα λαδερά φαγητά προσέχοντας όμως την ποσότητα τυριού και ψωμιού που θα τα συνοδεύσουμε. Αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση παγωτών και τα αντικαθιστούμε με γευστικότατα φρούτα εποχής. Επιλέγουμε έξυπνα τα ποτά μας χωρίς να ξεχνάμε ότι ένα cocktail μπορεί να φτάσει τις 300 θερμίδες ενώ ένα ποτηράκι κρασί ή ένα κουτάκι μπύρα έχουν περίπου 100 θερμίδες.