Σάκχαρο στην εγκυμοσύνη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο, τι μπορείτε να κάνετε
Το ανεβασμένο σάκχαρο στην εγκυμοσύνη ή σακχαρώδης διαβήτης κύησης είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σχετίζεται με επιπλοκές κατά την περίοδο, αμέσως πριν και μετά τον τοκετό.
![Σάκχαρο στην εγκυμοσύνη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο, τι μπορείτε να κάνετε](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2016/02/13/sakxaro.jpg?t=6hwgI_pjVoltrM4Jw0RBJQ)
Τέτοιες είναι η προεκλαμψία, η μακροσωμία του εμβρύου και η νεογνική υπογλυκαιμία. Εμφανίζεται σε μία στις 25 εγκυμοσύνες παγκοσμίως και συνήθως εξαφανίζεται μετά την εγκυμοσύνη, αλλά οι γυναίκες, καθώς και οι απόγονοί τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή τους...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
Σχετικές ειδήσεις
Trending
![Καιρός - Κολυδάς: Πότε θα υποχωρήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Τι είναι το...μπλε που πλησιάζει](https://img.bbmd.gr/img/500/max/90/2024/07/17/9c0056d9-kalokairi.jpg?t=8Ge8gQVRcMYATfitBGWtRg)
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή