Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας δίπλα στους πρόσφυγες στο Στόμιο Λαρίσης

Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή των Τεμπών στο Στόμιο Λαρίσης, με στόχο την παροχή προσωρινού καταλύματος σε αίθουσα του τοπικού μορφωτικού Συλλόγου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
1'

Τον συντονισμό και την επίβλεψη της όλης επιχείρησης ανέλαβε ο Δήμος Τεμπών και ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Από τις τοπικές Αρχές ζητήθηκε η συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της σίτισης των ευάλωτων αυτών πληθυσμών, που είχαν καταλύσει προσωρινά στην περιοχή.

Το Τμήμα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, κινητοποιώντας εθελοντικό και επαγγελματικό δυναμικό και των τριών Σωμάτων του (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλεύτριες και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες), οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Επιπλέον, η ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας υποστήριξε τη μεταφορά περιστατικών που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας στο τοπικό Κέντρο Υγείας και συμμετείχε ενεργά στη διανομή ανθρωπιστικού υλικού (κουβερτών, παιδικών ρούχων και άλλων ειδών).