Μετά την επανεξέταση των πινάκων από το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οριστικές λίστες για τις ΜΕΘ

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε το πρωί της Τετάρτης (20/04/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα των πινάκων Κατάταξης Ιατρών της προκήρυξης για τις 100 θέσεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
3'

Οι οριστικές λίστες για τις προσλήψεις θα καταρτιστούν μετά την επανεξέταση των πινάκων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης κατηγορείται από την αντιπολίτευση για παρέμβαση στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης, ενώ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξερχόμενος από το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε ότι θα «από τον έλεγχο που κάναμε φάνηκε ότι υπήρχαν κάποια λάθη στη μοριοδότηση τα οποία διορθώθηκαν, αναρτήθηκαν, θα γίνουν ενστάσεις, θα εξεταστούν οι ενστάσεις και με απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες».

Το υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε την Τρίτη (20/04/2016) στοιχεία για τα λάθη που εντοπίστηκαν στην αντιπαραβολή των δύο πινάκων, δηλαδή εκείνου που καταχώρησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και του διορθωμένου από το υπουργείο Υγείας, στα οποία παρέπεμψε εκ νέου σήμερα ο κ. Πολάκης.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, (υπήρχαν και 15 αιτήσεις που είχαν κριθεί από την επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ – και πράγματι ήταν – άκυρες, δεδομένου ότι αφορούσαν ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στην προκήρυξη, ή είχαν ελλιπή στοιχεία) διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν κάποιες ή και όλες από τις παρακάτω παρατυπίες:

Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας (στήλη 8) σε όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς ο χρόνος ειδικότητας τους (60 μήνες για όλες τις ειδικότητες πλην των παιδιάτρων που είναι 48 μήνες), ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και πού πρέπει να είναι η προϋπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν δεν οριζόταν, δεν αποτελεί προϋπηρεσία ο υποχρεωτικός χρόνος εκπαίδευσης του γιατρού για την απόκτηση ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, για τους 36 υποψηφίους, για το ΚΥ Περιστερίου, όπου ο χρόνος προϋπηρεσίας που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη αφορά την προϋπηρεσία τους σε ΠΦΥ, από τον έλεγχο προέκυψε ότι για τους 31 εξ’ αυτών είτε είχε καταγραφεί μεγαλύτερη προϋπηρεσία από τα έγγραφα/δικαιολογητικά που είχαν προσκομίσει, είτε μικρότερη. Στους υπόλοιπους 5 είχε προσμετρηθεί ως προϋπηρεσία μόνον ο χρόνος ειδικότητάς τους. Προφανώς κάποιοι εξ αυτών είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή έστω σε γειτονικό νομό, σχολιάζει το υπουργείο Υγείας.

Σε 7 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα/δικαιολογητικά των υποψηφίων ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που δεν προσμετρείται (π.χ. χρόνος ανεργίας 7 μηνών το 2013). Σε μια περίπτωση έχει καταγραφεί λιγότερος δε χρόνος ανεργίας από αυτόν που προκύπτει από την βεβαίωση του ΟΑΕΔ, που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος.

Σε 2 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη διότι ο/η υποψήφιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια ακόμη.

Σε 1 περίπτωση δεν είχε προσμετρηθεί ο μεταπτυχιακός τίτλος αν και είχε προσκομισθεί.

Σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος στην καταγραφή της προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ (Στήλη 7), η οποία αναλύεται ως εξής:

- Σε 11 περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας που δεν προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά ή η επιλογή δεν αφορά ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ αλλά το ΚΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (3 περιπτώσεις) στο οποίο η προϋπηρεσία που απαιτείτο σύμφωνα με την προκήρυξη είναι προϋπηρεσία σε ΠΦΥ.

- Σε 6 περιπτώσεις δεν είχε προσμετρηθεί χρόνος προϋπηρεσίας σε ΜΕΘ-ΜΑΦ-ΜΕΝΝ ενώ προκύπτει από τα κατατεθέντα δικαιολογητικά

- Σε 34 περιπτώσεις υπάρχει λάθος καταμέτρηση, δηλαδή είχαν προσμετρηθεί είτε λιγότεροι μήνες προϋπηρεσίας, είτε περισσότεροι.

Τέλος, σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.

Σχετικές ειδήσεις