Περιστατικό απόπειρας βιασμού στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου

Την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, καλώντας την «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».
1'

Το μόνο που κάνει μέχρι τώρα, τονίζει η Ομοσπονδία, είναι να τις εγκαταλείπει στη μοίρα τους, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο.

Να σημειώσουμε, ότι η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ προχώρησε στις εν λόγω καταγγελίες, με αφορμή περιστατικό βιασμού που σημειώθηκε την Κυριακή (22/05/2016) στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου.

Συγκεκριμένα, ένας 49χρονος ασθενής επιχείρησε να βιάσει μία νοσηλευόμενη, αλλά και μία νοσηλεύτρια. Ο 49χρονος είχε εισαχθεί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της κλινικής. Η εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική έγινε με εισαγγελική εντολή -αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εφημερία άλλοι τέσσερις ψυχικά ασθενείς εισήχθησαν στο Σισμανόγλειο με εισαγγελική εντολή- αποτελώντας τις λεγόμενες ακούσιες νοσηλείες.

Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σκληρής καθημερινότητας που εκτυλίσσεται στις ψυχιατρικές δομές, επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.

Σχετικές ειδήσεις