Ποια είναι τα πιο υγιεινά αυγά και γιατί
Το αυγό είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, κάλιο και σελήνιο και παράλληλα έχει λίγες θερμίδες. Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνεται ολόκληρο, και όχι να αποφεύγουμε τον κρόκο, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα ωφέλιμα συστατικά του.
Τώρα μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να επισημάνει ποια είναι τα πιο υγιεινά αυγά και γιατί.
Σύμφωνα με τα ευρήματα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, τα αυγά που προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής είναι πιο υγιεινά και θρεπτικά, αφού ο κρόκος τους συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D στον κρόκο του.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Σχετικές ειδήσεις
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή