Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν

Το αίσθημα «καψίματος» στο ύψος του οισοφάγου, δηλαδή η λεγόμενη «καούρα», που εμφανίζεται μετά την κατανάλωση φαγητού, αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.

Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν

Μεταξύ των κυριότερων τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης περιλαμβάνονται το αυξημένο σωματικό βάρος και το κάπνισμα, ενώ η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή