Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν
Το αίσθημα «καψίματος» στο ύψος του οισοφάγου, δηλαδή η λεγόμενη «καούρα», που εμφανίζεται μετά την κατανάλωση φαγητού, αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.
Μεταξύ των κυριότερων τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης περιλαμβάνονται το αυξημένο σωματικό βάρος και το κάπνισμα, ενώ η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή