Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν
Το αίσθημα «καψίματος» στο ύψος του οισοφάγου, δηλαδή η λεγόμενη «καούρα», που εμφανίζεται μετά την κατανάλωση φαγητού, αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.
![Καούρες: Ποιες τροφές την εντεινουν και ποιες σας ηρεμούν](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2017/04/08/7faca7ac085361a257a4baa110829210_L.jpg?t=ru_hMAD9j5g4BeTp5wC85g)
Μεταξύ των κυριότερων τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης περιλαμβάνονται το αυξημένο σωματικό βάρος και το κάπνισμα, ενώ η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα.
Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή