APIVITA: Πρόγραμμα οικολογικού αλφαβητισμού για τα παιδιά της Πίνδου

Η βιοποικιλότητα της Πίνδου και η επιστροφή κοινωνικής αξίας είναι οι δυνάμεις που συνένωσε η APIVITA, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βωβούσας και τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Άγονη Γραμμή-Γόνιμη και New Rinkle, στη δημιουργία ενός προγράμματος Οικολογικού Αλφαβητισμού, χρηματοδοτούμενου από τη νέα σειρά προϊόντων «Pindos Wild Herbs».

APIVITA: Πρόγραμμα οικολογικού αλφαβητισμού για τα παιδιά της Πίνδου
2'

Αφού μελέτησε τα φυτά της περιοχής, η APIVITA δημιούργησε τα προϊόντα «Pindos Wild Herbs», υψηλής φυσικότητας, με δραστικά συστατικά μόνο από την Πίνδο, όπως η άγρια μέντα και το άγριο φασκόμηλο. Το σύνολο των κερδών θα διατεθεί για τη στήριξη των παιδιών, των εκπαιδευτικών, καθώς και των νέων των ορεινών χωριών της Πίνδου, στα Ιωάννινα και τα Γρεβενά.

Η παρουσίαση του προγράμματος οικολογικού αλφαβητισμού έγινε την Τετάρτη (22/06/2017) στη βίλα Καζούλη, παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, βουλευτών και πλήθους κόσμου.

apivita koino

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τη στήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρωτοβουλία δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε, άλλωστε, η εκδήλωση. Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό πεδίο φυσικού περιβάλλοντος, πρόκειται για «ένα πλεονέκτημα που θέλουμε να διατηρήσουμε, και να παντρέψουμε με τη συνειδητοποίηση, την προστασία, αλλά και την αξιοποίησή του» ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η APIVITA ταυτίζεται με αυτόν το στόχο.

Τα ελληνικά βουνά είναι φύλακες της βιοποικιλότητας και της ελευθερίας της, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, κατά το δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση. «Μένει η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας» σημείωσε, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες.

apivita apostolou

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, χαρακτήρισε την APIVITA ως εταιρεία - πρότυπο, για τέσσερις λόγους: για την ανάδειξη της ελληνικής βιοποικιλότητας και τη σύνδεσή της με την ελληνική παιδεία, για την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων από την αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη, επειδή διαθέτει ένα «εξαιρετικό» τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, και τέλος για τις εργασιακές συνθήκες και τις προσλήψεις στις οποίες προχώρησε και κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Εκ μέρους της εταιρείας, ο εμπνευστής του προγράμματος, Θάνος Κουτσιανάς, ανέφερε ότι «η APIVITA θα ήταν αρωγός οποιουδήποτε εγχειρήματος που θα συνέβαλε στην προστασία της φύσης και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού». Όπως ανέφερε «στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος πλούτος, αλλά για να τον αξιοποιήσουμε χρειάζεται να επενδύσουμε στη γνώση».

Οι δράσεις του προγράμματος οικολογικού αλφαβητισμού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2018. Προηγουμένως, νηπιαγωγοί και δάσκαλοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια στη Βρετανία για το πώς να εντάξουν στην καθημερινή δραστηριότητα την ύπαιθρο, ώστε να γίνει «καμβάς» της εκπαίδευσης των παιδιών εκτός σχολικής αίθουσας, όπως εξήγησαν εκπρόσωποι των ΜΚΟ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, θα δημιουργηθεί στη Βωβούσα ένας «Κήπος του Ιπποκράτη», συγκεντρώνοντας τα άγρια βότανα της Πίνδου και όχι μόνο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή