Pink Glove 2017: Η Νατάσα Παζαΐτη νικήτρια στο διαγωνισμό φωτογραφίας κατά του καρκίνου του μαστού
Δείτε το έργο που κέρδισε - Για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι) το χρηματικό έπαθλο
Η συμμετοχή της Νατάσας Παζαΐτη αναδείχτηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού, στο διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition. Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Βασταρδή -ο οποίος εικονοποίησε την ιδέα της κ. Παζαΐτη- και της δημιουργικής του ομάδας (styling Dimitris Scwartz, makeup Thanos Molos, editing Maria Panagiotakou, ass. phot. Eleutheria Motaki), η ελληνική συμμετοχή έχει ως σύνθημα «Feel the (g)love - Νιώσε την αγάπη: Εμπιστεύσου την υγεία σου στα καλύτερα χέρια, εκείνα των εξειδικευμένων γιατρών και νιώσε την αγάπη».
H Pink Glove είναι μια διεθνής οργάνωση η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μέλη της είναι οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές και σύμβολό της, το ροζ χειρουργικό γάντι.
Το Κέντρο Υγείας Μαστού-Νατάσα Παζαϊτη έλαβε μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι). Το χρηματικό έπαθλο, σύμφωνα με την κ. Παζαΐτη, θα δοθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη του νέου προγράμματος που προσφέρει νοσηλεία στο σπίτι, στους ασθενείς με καρκίνο.
«Ο καρκίνος του μαστού» είναι ένας «εχθρός της γυναίκας που μπορεί να νικηθεί», έχει επισημάνει η χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη σε άρθρο της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
«Σύμφωνα με τις στατιστικές του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHO) η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού τα τελευταία 50 χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα όμως έχει αυξηθεί σημαντικά και αριθμός των γυναικών που επιβιώνουν και θεραπεύονται πλήρως. Οι εκστρατείες ενημέρωσης, η γενικότερη ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα που αφορούν στην υγεία τους και η ένταξή τους σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Ταυτόχρονα η εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων, οι σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες και τα προηγμένης τεχνολογίας ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα βοήθησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
Η χειρουργική θεραπεία του καρκίνου του μαστού τα τελευταία χρόνια έγινε πιο συντηρητική. Η μαστεκτομή έχει αντικατασταθεί από την απλή ογκεκτομή ή την τεταρτεκτομή του μαστού [...] Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Η εμπειρία του καρκίνου δεν είναι μόνο αρνητική. Με την επιστημονικά ενδεδειγμένη ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να γίνει το θετικό ορόσημο μιας νέας αρχής. Η ψυχολογική προσαρμογή δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να επαναπροσδιορίσει την ίδια της τη ζωή: Να αλλάξει προτεραιότητες στη ζωή της θέτοντας νέους στόχους και σκοπούς πιο ουσιώδεις, βελτιώνοντας τις ατομικές της επιδιώξεις και δεξιότητες. Να ενισχύσει την πνευματικότητα και την κοινωνικότητά της.
Να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς με ανθρώπους... Η γυναίκα είναι το στήριγμα της κοινωνίας και όταν νοσεί τότε όλη η κοινωνία οφείλει να γίνει το στήριγμά της» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο άρθρο της.
Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr το έργο Feel the (g)love
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: Facebook/PinkGlovePhoto)