Πολάκης: Αυστηρά προσωπικοί οι λόγοι παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ

Δεν συνδέεται η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, με την τραγωδία στο Μάτι, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που επιχείρησαν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.
1'

«Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσθέτει:

«Παρά τη συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών».

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «περιβάλλει -όπως και στο παρελθόν- με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα».

Χρέη προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.