Γιατί πρέπει να τρώμε θαλασσινά;
Γράφει η διατροφολόγος Ευσταθία Παπαδά
Η περίοδος της Σαρακοστής και της νηστείας, είναι η ιδανική αφορμή να επαναπροσδιορίσεις τη διατροφή σου. Να δώσεις στον οργανισμό σου την ευκαιρία να αποτοξινωθεί από διατροφικές υπερβολές του παρελθόντος και στη συνέχεια να «στραφείς» και να… τηρήσεις μία πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Αυτό σαφώς, δεν είναι εύκολο, θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις πολλές από τις παλιές σου συνήθειες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεσαι από νέες πλέον «πηγές». Αναμφίβολα, μία από αυτές είναι τα «πλούσια» σε θρεπτικά συστατικά θαλασσινά, τα οποία μαζί με τα ψάρια, αποτελούν μία αναγκαία ομάδα τροφίμων. Σε αυτή την ομάδα συγκαταλέγονται τα οστρακοειδή, όπως μύδια και στρείδια, τα αρθρόποδα όπως γαρίδες και καραβίδες, και τα μαλάκια όπως το καλαμάρι, το χταπόδι και οι σουπιές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Σαρακοστής, τα θαλασσινά αποτελούν μία εξαιρετική νηστίσιμη διατροφική επιλογή για όσους επιλέγουν την αποχή από το κρέας.
Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr