Ιατρικός Βελονισμός, ο νέος σύμμαχος για το αδυνάτισμα

Ο ιατρικός βελονισμός είναι ένας πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά σας να μειώσετε το σωματικό σας βάρος και αποτελεί μια σημαντική συμπληρωματική μέθοδο ώστε να επιτύχετε το στόχο σας πιο εύκολα και χωρίς να νιώθετε πίεση.
2'

Πώς δρα ο ιατρικός βελονισμός

Η δράση του βελονισμού στοχεύει στη ρύθμιση ορμονών αλλά και των γενικότερων ουσιών, οι οποίες κυκλοφορούν στο αίμα και αναγνωρίζονται από τον υποθάλαμο ως ανορεξιογόνες ή ορεξιογόνες ουσίες, ρυθμίζοντας έτσι τη συμπεριφορά σας απέναντι στο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, ο βελονισμός μπορεί να υποστηρίξει κάποιο άτομο, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία απώλειας βάρους:

  • Μειώνοντας την όρεξη.
  • Αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού.
  • Μειώνοντας την επιθυμία για γλυκά.
  • Περιορίζοντας τις βουλιμικές κρίσεις.
  • Συμβάλλοντας στην ψυχολογική τόνωση και μείωση του stress από την ίδια διαδικασία της δίαιτας.
  • Προκαλώντας αποκατάσταση απορυθμισμένων κυκλωμάτων και γενικότερα του μεταβολισμού.
  • Αντιμετωπίζοντας την τοπική συσσώρευση λίπους.

Ο ιατρικός βελονισμός δρα με συγκεκριμένο τρόπο και είναι συμπληρωματικός, δεν αντικαθιστά ούτε τη δίαιτα, ούτε την άσκηση και για αυτό η συμμετοχή του «ασθενούς» είναι απαραίτητη. Με συντονισμένες προσπάθειες και επαναληπτικές συνεδρίες μπορεί κάποιος να φτάσει το επιθυμητό βάρος εύκολα και αποτελεσματικά.

Ποια είναι η θεραπευτική προσέγγιση του ιατρικού βελονισμού

Οι θεραπευτικές προτάσεις του βελονισμού για την απώλεια βάρους αφορούν στο πρόγραμμα του ωτοβελονισμού και το πρόγραμμα του ωωματοβελονισμού, τα οποία κάποιες φορές συνδυάζονται για καλύτερα αποτελέσματα.

Στον ωτοβελονισμό τοποθετούνται δύο βελονάκια στο πτερύγιο του αυτιού, τα οποία παραμένουν για δύο εβδομάδες περίπου. Δεν προκαλούν πόνο και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και από τον ίδιο τον ασθενή οποιαδήποτε στιγμή.

Ο σωματοβελονισμός, ο οποίος θεωρείται μία πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική πρόταση αναφέρεται στην τοποθέτηση βελονών σε διάφορες περιοχές του σώματος για 20 περίπου λεπτά και τις περισσότερες φορές συνδυάζεται και με τη μέθοδο του ηλεκτροβελονισμού. Βελόνες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε κύριες περιοχές για την συγκεκριμένη περίπτωση του ασθενούς, ενώνονται με ένα ειδικό μηχάνημα για μεγαλύτερη διέγερση και παραγωγή των απαραίτητων ουσιών αλλά και λιπόλυση.

Τόσο το πρόγραμμα του σωματοβελονισμού όσο και του ωτοβελονισμού πραγματοποιούνται σε συνεδρίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται. Κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα επιλέγεται και προσαρμόζεται ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και το ιατρικό ιστορικό του για αυτό και ο αριθμός και η συχνότητα των συνεδριών ποικίλει.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας.

Επιπλέον βοήθεια από εμάς!

Μαζί με το θεραπευτικό πρόγραμμα του βελονισμού, το οποίο σχεδιάζεται ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του ατόμου και το ιατρικό του ιστορικό, σας δίνουμε και κάποιες διατροφικές συμβουλές οι οποίες μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε διατροφικό πρόγραμμα ακολουθείτε. Επίσης, για όσους επιθυμούν παρέχουμε δωρεάν κάποιες συνεδρίες συμβουλευτικής / ψυχοθεραπείας, για επιπλέον υποστήριξη.

Μαρκέλλα Σεγρέδου, MD, MSc, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Ειδικός Ιατρικού Βελονισμού, μέλος ΔΣ Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα http://www.iatrikos-velonismos-segredou.gr/ ή καλέστε στο τηλ.: 210 8022142.