Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Kαιρός να ανοίξει ο διάλογος

Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από το άτμισμα
2'

Τελικά ποιος θα απαντήσει υπεύθυνα για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου; Ποιος θα εξηγήσει στους πολίτες ότι είναι άλλο πράγμα το ηλεκτρονικό τσιγάρο κι άλλο το συμβατικό; Πότε θα πάψει η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση;

Πάνω σε αυτό τον καμβά των ερωτήσεων και των αποριών, παρουσία κορυφαίων επιστημόνων, η Nobacco, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ηλεκτρονικού τσιγάρου ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και διαλόγου για το άτμισμα.

Κεντρικός στόχος της Nobacco είναι να αντιμετωπίσει την αίσθηση πανικού και τη σύγχυση που υπάρχει γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους αστικούς μύθους που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Είναι η πρώτη εκστρατεία που επιχειρείται στη χώρα μας για το συγκεκριμένο ζήτημα και στόχος της είναι να προτρέψει τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους όλη την αλήθεια για το άτμισμα.

Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η θέση της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου ότι το άτμισμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί το παραδοσιακό κάπνισμα και με αυτό τον τρόπο να σώσει ζωές.

Tο βίντεο για το ηλεκτρονικά τσιγάρο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Σκάνδαλο στην Κυψέλη! Τον τάιζε 25 χρόνια Ιμάμ!» [σ.σ. το Ιμάμ περιέχει μελιτζάνα άρα και νικοτίνη].

Η φράση αυτή αποτελεί μέρος ενός νέου ξεκαρδιστικού βίντεο που στοχεύει στην σωστή πληροφόρηση των καπνιστών γύρω από το ηλεκτρονικό κάπνισμα, καλώντας τους παράλληλα να μάθουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στο "άτμισμα".

Το βίντεο πήρε... φωτιά μόλις πριν από λίγες ημέρες μέσα από το Facebook και έχει τίτλο: «Πανικός, η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!».

Μέχρι στιγμής έχει ήδη προσελκύσει περισσότερα από 6.000 «μάτια» και κοντά στους 2.000 μοναδικούς επισκέπτες στο YouTube που αναζητούν πληροφορίες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.

Με το χιουμοριστικό αυτό βίντεο η Nobacco σατιρίζει τον αστικό μύθο για την ποσότητες νικοτίνης και βλαβερών ουσιών όπου δήθεν υπάρχουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ανακαλύψει μόνος του το σωστό για την υγεία του.