ΕΛΛΑΔΑ

«Πονοκέφαλος» για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν – Χαμηλές ταχύτητες στις Εθνικές Οδούς

«Πονοκέφαλος» για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν – Χαμηλές ταχύτητες στις Εθνικές Οδούς
EUROKINISSI.

Αργές ταχύτητες παρατηρούνται στις Εθνικές Οδούς, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ, καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αθηνών – Λαμίας, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου ξεκινά πριν από τον Ισθμό της Κορίνθου, όπου τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα ακινητοποιούνται έως τα Μέγαρα.

Καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Αθηνών – Λαμίας λίγο πριν από τη Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ενώ, μποτιλιάρισμα υπάρχει και στο οδικό τμήμα από τον Άγιο Στέφανο έως την Κηφισιά.

Μέχρι τις 22:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των Εθνικών Οδών όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 έως τις 18:00 σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, έχουν επιστρέψει 52.431 οχήματα στην Αττική και συγκεκριμένα 30.100 από την Αθηνών – Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών – Λαμίας, ενώ, εχθές, Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών – Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών – Λαμίας).

Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνά η ώρα, η κίνηση θα αυξάνεται. Όμως, ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο (07/05).

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις