ΕΛΛΑΔΑ

Νήσος Ρω:«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν…» - Συγκλονιστική μαρτυρία στρατιώτη που υπηρετούσαν μαζί

fos
MEGA

Φως στο Τούνελ:  Οι γονείς του νεαρού στρατιώτη  μιλούν  τον αγώνα που κάνουν να φανεί η αλήθεια.

O νεαρός στρατιώτης Μανώλης Τσικνάκης, βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στο φυλάκιο της νήσου Ρω, στις 27 Ιουνίου του 2018. Ο θάνατός του από πυροβόλο όπλο αποδόθηκε σε αυτοκτονία, όμως είναι πολλά τα στοιχεία που θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή την εκδοχή.

Με φαντάρο που ήταν στην ίδια σειρά με τον νεαρό στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στην βραχονησίδα Ρω και είδε πολλά, μίλησε το «Τούνελ».

«Άλλαξε το κλίμα με το που ήρθε ο νέος ανώτερος αξιωματικός υπηρεσίας. Μας έκανε συνέχεια συναγερμούς και προσπάθησε να μας φέρει στα δικά του δεδομένα, ασκώντας μας μεγάλη πίεση. Ήμασταν μια μονάδα πεζικού και όχι ειδικές δυνάμεις. Ο Μανώλης ήταν εύχαρος και λόγω του χιούμορ του ήρθαμε πιο κοντά», λέει χαρακτηριστικά.

Το μοιραίο εκείνο πρωινό τους κάλεσαν να βγουν για αναφορά.

«Μαζευτήκαμε οι φαντάροι μπροστά από τους θαλάμους εκτός από τον Μανώλη και τον άλλον που ήταν στην σκοπιά μαζί του. Ρώτησα τι είχε γίνει αλλά κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Μετά από λίγο μπήκε μέσα στο λιμανάκι ένα σκάφος, που το οδηγούσε ένας λοχίας και μέσα ήταν ο υποδιοικητής και η γιατρός».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν έφτασαν στην προβλήτα τα στελέχη, έτρεξαν πάνω προς το Μάτι όπου ήταν το φυλάκιο και ακολούθησε και εκείνος παίρνοντας το φορείο.

«Όταν έφτασα πάνω είδα τον υπολοχαγό να κάνει ΚΑΡΠΑ στον Μανώλη. Βρέθηκα πάνω από το πτώμα του που ήταν με το κεφάλι γυρισμένο προς τα αριστερά και το τραύμα εισόδου από τα δεξιά. Τα μάτια του ήταν γκρι. Όταν άκουσα ότι είχε διαπεράσει σφαίρα το κεφάλι του δεν το πίστευα. Δεν γίνεται να μην ακούστηκε πυροβολισμός από G3A3. Εδώ ακούμε τα περπατήματα από τα ποντίκια. Τον Μανώλη τον σκοτώσανε από πιστόλι», ανέφερε.

Συγκλονίζουν οι γονείς του στρατιώτη Μανώλη Τσικνάκη

Οι γονείς του νεαρού στρατιώτη Μανώλη Τσικνάκη, που βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στο φυλάκιο της νήσου Ρω, στις 27 Ιουνίου του 2018, μιλούν στο «Τούνελ» για τον αγώνα που κάνουν να φανεί η αλήθεια.

Φανερά συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια η μητέρα του δείχνει την σημαία και το καπέλο που της παρέδωσαν την πρώτη φορά που πήγε στο νησί.

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε».

«Έχει αλλάξει η ζωή μας. Κάθε βράδυ που κλείνει η πόρτα της εισόδου ο Μανώλης είναι απών. Είναι ψηλά με τους αγγέλους. Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό. Μας πήρε τηλέφωνο ο στρατηγός και μου ανακοίνωσε ωμά και ψυχρά ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Όλα τα στοιχεία όμως που βρήκαμε δείχνουν το αντίθετο. Ο γιος μου πυροβολήθηκε με μικρό όπλο», αναφέρει ο πατέρας του.