ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: «Δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν αυτοί που φταίνε» - Η απάντηση Γεωργιάδη

Γιάννης Καλλιάνος
Αρχείου EUROKINISSI

ΕΔΕ για τι συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διετάχθη στο νοσοκομείο

Σε νομικές κινήσεις αναμένεται να προχωρήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Δημήτρη, σε ηλικία 79 ετών.

Ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα αφού είχαν προηγηθεί σοβαρότατες καταγγελίες από τον ίδιο για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του, κάτι που προκάλεσε τη εντολή για ΕΔΕ από τον διοικητή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Mega, εμφανίστηκε καταβεβλημένος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω που βρίσκομαι. Είμαι θολωμένος. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν έχω δύναμη να περπατήσω. Σκέφτομαι την οικογένειά μου, η ζωή θα συνεχιστεί αλλά ο πόνος θα μείνει. Δεν έχω βιώσει ξανά τέτοιο πόνο. Το έζησα σήμερα. Αν δεν χάσεις δικό σου άνθρωπο δεν καταλαβαίνει κανείς τον πόνο», διαμηνύοντας πως όσοι φταίνε δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Την εκπροσώπηση της οικογένειας Καλλιάνου έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Το ΕΣΥ ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον πατέρα μου σε κάποια ΜΕΘ. Το θέμα είναι ο διευθυντής του Αττικού δεν έβαζε τον πατέρα μου. Εκτιμούσαν πως είναι πάρα πολύ καλά και ήταν υπέροχες οι εξετάσεις του. Αντίθετα μας έλεγαν πως πήγαινε καλύτερα», περιέγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε «ο γιατρός μου που είναι γιατρός έπεσε στα πόδια των συναδέλφων του για να βοηθήσει τον πατέρα μας και να τον βάλουν σε ΜΕΘ».

Στα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, απάντησε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως «στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «οι Έλληνες γιατροί είναι καλοί γιατροί».

«H εικόνα για τα προβλήματα, αδικεί κατά πολύ την προσπάθεια που γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.