ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μπελέρη: Αν δεν μειωθεί η ποινή θα παραμείνει κρατούμενος ακόμα κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής

Υπόθεση Μπελέρη: Αν δεν μειωθεί η ποινή θα παραμείνει κρατούμενος ακόμα κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής

Σε δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Φρέντι Μπελέρης  - Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών

Σε δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) ο εκλεγμένος δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

Ο Φρέντι Μπελέρης, σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης εντός 15 ημερών. Σημειώνεται ότι η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πλευρά του Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η ποινή παραμείνει και σε δεύτερο βαθμό, ο Φρέντυ Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης, με τις πληροφορίες να συντείνουν ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Σε περίπτωση πάντως που η ποινή δεν μειωθεί και ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το εξαιρετικό παράδοξο, ο ίδιος να είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, αλλά να παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

«Ο Φρέντη Μπελέρης είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει τον αγώνα για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικές ειδήσεις