MEDIA

Eurovision 2024: Τι τηλεθέαση έκανε ο Α’ Ημιτελικός απέναντι σε σειρές και Survivor

Eurovision 2024: Τι τηλεθέαση έκανε ο Α’ Ημιτελικός απέναντι σε σειρές και Survivor
(Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)

Η 68η διοργάνωση της Eurovision είναι γεγονός και απασχολεί πολύ τους Eurofans

Το βράδυ της Τρίτης, ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision πραγματοποιήθηκε με τη Silia Kapsis-εκπρόσωπο της Κύπρου να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, ολοκλήρωσαν τη λίστα με τις χώρες που θα βρεθούν στη μεγάλη γιορτή της 11ης Μαϊου.

Η ΕΡΤ1 μετέδωσε το πρώτο διαγωνιστικό μέρος, κερδίζοντας το στοίχημα της τηλεθέασης. Στο δυναμικό κοινό ο ημιτελικός σημείωσε μέσο όρο 26,4%, ανεβαίνοντας μέχρι και το 31,6% στο τέταρτο 00.00-00.15 όπου γινόταν και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά το γενικό σύνολο, ο ημιτελικός είχε μέσο όρο 22,6% ενώ το υψηλότερο ποσοστό του ήταν το 27,8% στο ίδιο τέταρτο. Τα νούμερα είναι πολύ υψηλά, με τους Έλληνες να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον τη φετινή σεζόν.

Την ίδια ώρα, η παραγωγή μυθοπλασίας του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες» έκαναν 15,4% στο σύνολο και 13,1% στο δυναμικό κοινό. Το «Survivor» του ΣΚΑΪ σημείωσε 15% στο σύνολο και 9,8% στους τηλεθεατές 18-54 ενώ οι «Παγιδευμένοι» του καναλιού του Αμαρουσίου 8,8% και 6,7%. Το «TV Queen», στο OPEN, κράτησε συντροφιά στο 1,5% στο σύνολο και στο 1,3% στο δυναμικό κοινό, ποσοστά εξαιρετικά χαμηλά για ένα νέο πρότζεκτ.

Να σημειωθεί, αναφορικά με την Eurovision, ότι η δική μας Μαρίνα Σάττι με το «Zari» θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης. Μάλτα, Αλβανία, Ελβετία, Τσεχία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία, θα συμμετέχουν στο ίδιο διαγωνιστικό μέρος. Σήμερα αναμένονται τεχνικές πρόβες και ανυπομονούμε για τα νέα πλάνα της Μαρίνας από το stage!