Εθνική Ασφαλιστική

Pages of History

01

Χρυσές στιγμές
Στιγμές που άφησαν το «σημάδι» τους στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Ελλάδα: Ηγείται πάντα την Παρέλαση των Εθνών

Η Παρέλαση των Εθνών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια μακρά παράδοση που τιμά την ελληνική καταγωγή των Αγώνων. Η Ελλάδα οδηγεί πάντα την παρέλαση, ως ένδειξη σεβασμού προς την πλούσια ιστορία και κληρονομιά της.

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες σε τηλεοπτική μετάδοση

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1960 στη Ρώμη σηματοδότησαν ένα ιστορικό ορόσημο στην τηλεοπτική μετάδοση, καθώς ήταν η πρώτη φορά που οι Αγώνες έλαβαν πλήρη τηλεοπτική κάλυψη σε παγκόσμια κλίμακα.

02

Έλληνες Ολυμπιονίκες
Έλληνες αθλητές-«θρύλοι» που άφησαν το στίγμα τους στις Ολυμπιάδες

Ο νεότερος Ολυμπιονίκης στην ιστορία ήταν Έλληνας

Ο Δημήτρης Λούνδρας ήταν ο νεότερος Ολυμπιονίκης στην ιστορία. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, σε ηλικία μόλις 10 ετών και 218 ημερών.

Τα μετάλλια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μέχρι σήμερα, οι Έλληνες αθλητές έχουν κατακτήσει συνολικά 121 μετάλλια, εκ των οποίων: 35 χρυσά, 45 αργυρά, 41 χάλκινα. Ο στίβος είναι το άθλημα στο οποίο έχουμε διακριθεί τις περισσότερες φορές κατακτώντας 30 μετάλλια.

03

Παρίσι 2024
Το «ραντεβού» με την ιστορία φέτος δίνεται στο Παρίσι

Τα μετάλλια του 2024 κρύβουν ένα κομμάτι από το Παρίσι

Στα μετάλλια που θα απονεμηθούν χρησιμοποιήθηκε μέταλλο από υπολείμματα παλαιοσιδήρου από την αρχική κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στα τέλη της δεκαετίας του 1880.

Πόσες φορές έχει φιλοξενήσει το Παρίσι τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Το Παρίσι είναι μία από τις δύο πόλεις (η άλλη είναι το Λονδίνο) που θα φιλοξενήσουν τρεις φορές τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Αγώνες έγιναν στο Παρίσι το 1900, το 1924 και τώρα το 2024.