Αυτό το Toyota Land Cruiser δείχνει παλιό αλλά είναι ολοκαίνουργιο

Το μεγάλο SUV της Toyota έχει γράψει τη δική του ιστορία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές του.

Αυτό το Toyota Land Cruiser δείχνει παλιό αλλά είναι ολοκαίνουργιο
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Το ημιφορτηγό των φωτογραφιών βασίζεται στο Land Cruiser J7, που είχε παρουσιαστεί πριν από 35 ολόκληρα χρόνια, το 1984 και σε ορισμένες περιοχές του κόσμου πωλείται ακόμα ως καινούργιο.

Για παράδειγμα στην Νότιο Αφρική, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού διατηρείται και με τη βοήθεια ειδικών μοντέλων, όπως είναι και το Land Cruiser 79 Namib. Που το όνομά του είναι αυτό της ερήμου της Νοτίου Αφρικής και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με διπλή καμπίνα. Μπροστά υπάρχει ένα bull bar με πρόσθετους προβολείς γιατί ποτές δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει, ενώ αντίστοιχα ο πίσω προφυλακτήρας έχει και ενσωματωμένο σκαλοπάτι. Κι αυτό γιατί λόγω της μεγάλης απόστασης από το έδαφος το να ανέβει κανείς στην καρότσα ή να την φορτώσει (και να τη ξεφορτώσει) δεν είναι και εύκολη υπόθεση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

To εσωτερικό πάντως είναι σύγχρονο, με σύστημα infotainment και οθόνη αφής, με σύστημα πλοήγησης και Bluetooth, ενώ για την ασφάλεια οδηγού και συνοδηγού υπάρχουν και αερόσακοι.

Κινητήρας είναι ο δοκιμασμένος V8 diesel των 4.500 κυβικών της Toyota, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 430 Nm από τις 1.200 έως τις 3.200 σ.α.λ. και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο με 5 σχέσεις. Φυσικά υπάρχουν και κοντές σχέσεις, ενώ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει προδιαγραφές εκπομπής ρύπων αυστηρότερες από αυτές του Euro 4. Κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι πρόβλημα στη Νότιο Αφρική.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή