Η Xiaomi θα κατασκευάζει και αυτοκίνητα. Ηλεκτρικά.

Με ένα επίσημο tweet ο κινεζικός κολοσσός των ηλεκτρονικών επιβεβαίωσε την είσοδο του και στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Xiaomi θα κατασκευάζει και αυτοκίνητα. Ηλεκτρικά.
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό και τελικά η ίδια η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα πως έχει ως στόχο να επεκταθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αρχικά, επενδύοντας το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξέλιξη και την παραγωγή ενός μοντέλου μέσα στη δεκαετία.

Σε πρώτη φάση, η Xiaomi θα επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια και υπεύθυνος του πρότζεκτ θα είναι ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, ο Lei Jun. «Η Xiaomi σκοπεύει να προσφέρει ποιοτικά και έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα επιτρέψουν σε όλους στον κόσμο να απολαύσουν ένα νέο smart-living τρόπο ζωής, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε», εξηγεί στην επίσημη ανακοίνωση της η κινεζική εταιρεία.

Η παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί πλέον πρώτη προτεραιότητα και μια ρεαλιστική χρονιά που θα μπορούσε να λανσαριστεί το πρώτο ηλεκτρικό Xiaomi θα ήταν το 2023. Και αυτό επειδή στην κινεζική εταιρεία θέλουν να προηγηθούν της Apple και του Apple Car της, που αν ισχύσουν οι φήμες θα παρουσιαστεί κάπου το 2024 με 2025.

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως στην αυτοκινητοβιομηχανία και πιο συγκεκριμένα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να μπει και η Huawei με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή συνεργασία με την Great Wall Motors. Από την άλλη, η Sony έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή του Vision αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα