Αυτή η Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione είναι πολύ σπάνια

Το παρελθόν της ιταλικής εταιρείας, ακόμα και το πρόσφατο της δεκαετίας του ’80, έχει να επιδείξει εντυπωσιακά και σπάνια μοντέλα.  

Αυτή η Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione είναι πολύ σπάνια
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από τις πιο σπάνιες και σχετικά σύγχρονες Alfa Romeo είναι η 75 Turbo Evoluzione. Πρόκειται για μια πολύ ειδική έκδοση που κατασκευάστηκε το 1987 σε μόλις 500 μονάδες και αυτό προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη πιστοποίηση, η γνωστή ομολογκασιόν, για την αγωνιστική 75 του Group A. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ένα χαρακτηριστικό γυαλιστερό κόκκινο χρώμα και έχει σχεδόν τα πάντα αυθεντικά. Όπως μπορείτε να δείτε στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένες και οι ζάντες, ενώ υπάρχουν και δύο επιγραφές που διατρέχουν τα πλαϊνά του αμαξώματος. Ο προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα τονίζει τον αγωνιστικό προσανατολισμό αυτής της ειδικής έκδοσης, ενώ υπάρχουν και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το εσωτερικό βρίσκεται σε άψογη κατάσταση λες και η 75 βγήκε χτες από τη γραμμή παραγωγής και αυτό παρόλο που έχει διανύσει σχεδόν 74.000 χιλιόμετρα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης 1.800 κυβικών που αποδίδει 155 ίππους και 226 Nm, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με πέντε σχέσεις.

Οι μηχανικοί είχαν κάνει σημαντικές περικοπές βάρους ώστε αυτό να πέσει στα 1.150 κιλά, κάτι που βοηθούσε την 75 Turbo Evoluzione να έχει αξιόλογες επιδόσεις, όπως ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 7,6 δεύτερα και μια τελική 220 χλμ./ ώρα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την σπανιότητα της, ανεβάζουν την αξία της πάνω από τις 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή