Το αποχαιρετιστήριο δώρο που έκανε η Mercedes στον Bottas

Ο Valtteri Bottas έχει ήδη αντικατασταθεί από τον George Russell και η πρώην ομάδα του θέλησε να τον ευχαριστήσει για την πολύχρονη συνεργασία τους.

Του Γιάννη Σκουφή

«Δεν έχω που να το βάλω!», ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια του Bottas όταν η πρώην του ομάδα Mercedes-AMG Petronas του ανακοίνωσε πως για την πενταετή συνεργασία τους (2017-2021) θα του δωρίσει ένα μονοθέσιο!

Μάλιστα, δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο μονοθέσιο αλλά για ακριβώς το ίδιο με εκείνο που ο Φινλανδός πέτυχε την πρώτη του νίκη με τη γερμανική ομάδα, το 2017.

«Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλω κάπου προς το παρόν. Ακόμη δεν σκοπεύω να το πουλήσω, ακόμα δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το τραπεζικό μου υπόλοιπο», είπε μεταξύ άλλων ο Φινλανδός.

Ο Bottas ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών και σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε στο Nico Rosberg για να επισημάνει έμμεσα πόσο δύσκολο είναι να είναι team mate του Lewis Hamilton και πόσο έντονος είναι ο ανταγωνισμός με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Σε αντίθεση όμως με τον Rosberg που όταν πήρε το πρωτάθλημα αμέσως μετά σταμάτησε να αγωνίζεται ο Bottas συνεχίζει στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Alfa Romeo.

O Φινλανδός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Alfa Romeo και δηλώνει χαρούμενος στην ιταλική ομάδα έχοντας ήδη αρχίσει να σουλατσάρει στο Μιλάνο και αφήνοντας πίσω του την εποχή της Mercedes. Με την οποία είχε μία πολύ πετυχημένη καριέρα αφού βρισκόταν πάντα στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος έχοντας σημειώσει 10 νίκες. Όσες συνολικά έχει στην καριέρα του στην F1.

https://www.instagram.com/p/CXtd385MALh

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.