Αυτό είναι το νέο ρολόι από ανθρακόνημα της Bugatti

Η γαλλική εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με την αυστριακή ωρολογοποιία VIITA για να λανσάρει ένα όμορφο και φυσικά ακριβό ρολόι με τα σήματά της.

Αυτό είναι το νέο ρολόι από ανθρακόνημα της Bugatti
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Θα περίμενε κανείς πως η Bugatti θα ανακοίνωσε ένα πανάκριβο ρολόι με κάποιο σοφιστικέ μηχανισμό τύπου τουρμπιγιόν, με κρύσταλλο από ζαφείρι, κάσα από τιτάνιο και άλλα πανάκριβα υλικά.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει ένα smartwatch που είναι και το πρώτο της και που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για το γνωστό υλικό που είναι γνωστό για το μικρό του ειδικό βάρος και την υψηλή του αντοχή και που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους κατασκευαστές σούπερ σπορ αυτοκινήτων.

Το Bugatti Carbone Limited Edition, όπως ονομάζεται, έχει μια μονοκόμματη κάσα που επιτρέπει 13% χαμηλότερο βάρος και περίπου 22% περισσότερο χώρο έτσι ώστε να χωρέσει μία μεγαλύτερη μπαταρία 540 mAh.

Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα smartwatch και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Bugatti αναφέρει πως με νορμάλ χρήση και με απενεργοποιημένο το GPS η μπαταρία αρκεί για 15 μέρες. Ακόμη και με βαριά χρήση η μπαταρία κρατά για 2 με 3 ημέρες.

Από εκεί και πέρα το ρολόι της Bugatti έχει διάφορες λειτουργίες συλλέγοντας δεδομένα πίστας, χρόνους γύρου κ.α. χάρη στους διπλούς αισθητήρες επιτάχυνσης που διαθέτει. Φυσικά, όπως κάθε smartwatch, συλλέγει και διάφορα βιομετρικά δεδομένα, ενώ είναι αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα ή σε πίεση 10 ατμοσφαιρών.

Το ρολόι έχει μία AMOLED οθόνη αφής 390x390 pixel με 16,7 εκατομμύρια χρώματα και κρύσταλλο από ζαφείρι. Η παραγωγή του θα είναι μόλις 2.500 μονάδες και η τιμή του είναι 2.590 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή