Πότε θα δούμε το φτηνό Tesla;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν τα πραγματικά φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ακόμη περισσότεροι αυτοί που αναμένουν το πιο προσιτό Tesla.

Πότε θα δούμε το φτηνό Tesla;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Φυσικά, το πιο φτηνό Tesla δεν θα έχει καμία σχέση με τα πραγματικά φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ που περιμένουν όσοι θέλουν ένα EV για να κάνουν την δουλειά τους με το χαμηλότερο κόστος. Αλλά όπως και να το κάνουμε ένα Tesla που θα κοστίζει από ένα μέχρι δύο πεντοχίλιαρα πιο λίγο από το Model 3, ακούγεται και αυτό ως μία δελεαστική επιλογή. Πότε, λοιπόν, θα δούμε το Tesla με την χαμηλότερη τιμή;

Προς το παρόν ο Elon Musk έχει άλλα προβλήματα να λύσει και το τελευταίο που θα σκέφτεται θα είναι να αναρτήσει στο Twitter κάτι σχετικό. Ωστόσο, πηγές εκ των έσω και διάφοροι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως το Tesla των 25.000 δολαρίων (τόσο θα κοστίζει στις ΗΠΑ) θα πρέπει να παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

Αυτή θα είναι η κατάλληλη στιγμή μιας και τα εργοστάσια της Tesla θα έχουν αφενός φορτσάρει και αφετέρου το λανσάρισμα ενός εισαγωγικού μοντέλου θα ανακόψει την δυναμική που έχει αποκτήσει ο ανταγωνισμός. Τόσο ο ευρωπαϊκός όσο και ο κινεζικός.

Οπότε αν κάνετε ακόμα λίγη υπομονή ίσως να ανταμειφθείτε με ένα προσιτό Model 2.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή