Η Matchbox γιορτάζει τα γενέθλιά της με μια επετειακή συλλογή

H Matchbox γεννήθηκε από μία ιδέα ενός βρετανικού μηχανικού Jack Odell πριν από 70 χρόνια και έγινε διάσημη όταν η κόρη του πήρε στο σχολείο της μερικά μικρά αυτοκινητάκια.

Η Matchbox γιορτάζει τα γενέθλιά της με μια επετειακή συλλογή
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα που αφορούσε τετράτροχες μινιατούρες που είχαν υψηλή για την εποχή πιστότητα σε σχέση με τα αυθεντικά μοντέλα. Και το πιο εντυπωσιακό ήταν πως χωρούσαν ακόμα και σε ένα μεγάλο σπιρτόκουτο!

Από εκείνη την στιγμή και για δεκαετίες ολόκληρες με τα προϊόντα της Matchbox μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Ακόμη και σήμερα τα Matchbox είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Και αν είστε λάτρης του μοντελισμού, αν από μικρός είχατε μια συλλογή από εντυπωσιακά αυτοκινητάκια, τότε αποκλείεται να μην σας κινήσει το ενδιαφέρον η νέα, επετειακή συλλογή.

Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε στις φωτογραφίες τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια έχουν γκρι χρώμα ενώ κάποια, όπως τα Chevrolet Corvette, Porsche 911, GMC Hummer EV και Mazda MX-30, ξεχωρίζουν από την πορτοκαλί βαφή τους. Επίσης, μεταξύ άλλων διακρίνονται τα Jaguar D-Type, Mercedes-AMG G63 6×6, Ford Mustang Convertible, Nissan GT-R, Ford F-150 Lightning κ.λπ.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα αυτοκινητάκια της εορταστικής κολεξιόν είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ψευδάργυρο. Κάτι που αποτελεί μέρος της ενέργειας της Mattel να κατασκευάζει μέχρι το 2030 όλα της τα προϊόντα από ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή