Πόσο λέτε ότι πωλήθηκε αυτή η ανοιχτή M3;

Αυτοκίνητα που μεσουρανούσαν πριν αρκετά χρόνια έχουν αρχίσει να αποκτούν συλλεκτική αξία.

Πόσο λέτε ότι πωλήθηκε αυτή η ανοιχτή M3;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Αν ανήκετε στη γενιά των Χ τότε ενδεχομένως ένα από τα κάμπριο που θα ονειρευόσασταν για να κάνετε μία βόλτα ίσως και να ήταν μία BMW 3 Convertible της δεκαετίας του ’80 με τον εσωτερικό κωδικό Ε30.

Πόσο μάλλον με την κορυφαία έκδοσή της, τη M3 που είχε κάτω από το καπό της έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.300 κυβικών. Η απόδοσή του ήταν 195 ίπποι που κατέληγαν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με πέντε σχέσεις.

Πρόκειται για μία από τις πιο σπάνιες BMW αφού η M3 Cabrio κατασκευάστηκε σε μόλις 781 μονάδες. Μάλιστα, το εικονιζόμενο αυτοκίνητο με έτος κατασκευής το 1989 έχει μαύρο δερμάτινο σαλόνι και έχει διανύσει 80.407 χιλιόμετρα.

Μάλιστα τα τελευταία χιλιόμετρα τα είχε κάνει με έναν κινητήρα από M5 εκείνης της γενιάς αλλά το επίσημο τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της BMW το αντικατάστησε με ένα γνήσιο κινητήρα M3 Type S14.

Μαζί αντικαταστάθηκε και το κιβώτιο και παρά τα αρκετά χιλιόμετρα που είχε διανύσει η εικονιζόμενη Μ3 πέρασε από μία γερή αναπαλαίωση με όλα τα γνήσια ανταλλακτικά ώστε μέσα από την πλατφόρμα Collecting Cars να πωληθεί έναντι 101.770 δολαρίων, πόσο ιδιαίτερα υψηλό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή