Πόσο θετικά λειτουργούν τα σαμαράκια στους δρόμους;

Τα σαμαράκια θεωρούνται ως μία λύση για την μείωση της ταχύτητας στους δρόμους των πόλεων.
Πόσο θετικά λειτουργούν τα σαμαράκια στους δρόμους;
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Ειδικότερα σε δρόμους που υπάρχουν συχνές διελεύσεις πεζών, έξω από σχολεία, γήπεδα και άλλα σημεία που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, τα σαμαράκια μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά προκειμένου οι οδηγοί να κινούνται πιο αργά.

Ωστόσο, πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη λύση μιας και όσοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους ενδεχομένως να προκαλέσουν βλάβη στο αυτοκίνητο τους ή ακόμη και να χάσουν τον έλεγχο του.

Μία τέτοια περίπτωση καταγράφηκε από κάμερες σε ένα δρόμο όπου δεν υπήρχε μόνο ένα αλλά δύο σαμαράκια. Το αξιοσημείωτο είναι πως το δεύτερο βρίσκεται σε τόσο μικρή απόσταση από το πρώτο που προκαλεί την έντονη αναπήδηση των αυτοκινήτων που περνούν.

Εννοείται πως όσο μεγαλύτερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταλάντωσή του δημιουργώντας μία αστεία κατάσταση. Η οποία φτάνει και το όρια του γελοίου όταν περνούν ακόμη και οι ανυποψίαστοι οδηγοί περιπολικών.

Το ευτύχημα, πάντως, είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα ευτράπελο ή τραυματισμός. Εκτός από μερικούς σπασμένους προφυλακτήρες και ταλαιπωρημένα αμορτισέρ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή