Το Hyundai Ioniq 5 N δοκιμάζεται πέρα από το όριο (video)

Η κορεατική εταιρία έχει ως στόχο να θέσει ένα ακόμη ορόσημο στην ηλεκτροκίνηση λανσάροντας πολύ σύντομα το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της.

Το Hyundai Ioniq 5 N δοκιμάζεται πέρα από το όριο (video)
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Παρότι μετρά κάτι περισσότερο από μισό αιώνα ιστορίας ο όμιλος Hyundai έχει καταφέρει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Επιπρόσθετα κατόρθωσε να βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στην ηλεκτροκίνηση έχοντας λανσάρει ήδη δύο από τα καλύτερα ηλεκτρικά της αγοράς: το Ioniq 5 και το Kia EV6.

Όσο για το τελευταίο οι Κορεάτες μας έχουν ήδη δείξει πως τα καταφέρνουν περίφημα έχοντας κυκλοφορήσει ήδη ακόμη και την κορυφαία έκδοση GT. Η οποία θα έχει κοινό DNA με του Ioniq 5 N. Και ακόμη καλύτερο αφού οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο σύστημα πρόωσης, τόσο από πλευράς αυτονομίας χάρη σε μία βελτιωμένη μπαταρία, όσο και σε απόδοση.

Η οποία πιθανότατα θα είναι στο επίπεδο των 600 ίππων αναδεικνύοντας το Ioniq 5 N ως το πιο ισχυρό και βέβαια το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η Hyundai.

Μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια που λογικά θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι -το πιο πιθανό είναι στο Goodwood- το πανίσχυρο τετρακίνητο (με ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα) δοκιμάζεται με βαρύ καμουφλάζ. Από τις παγωμένες λίμνες μέχρι την Πράσινη Κόλαση, όπως αποκαλείται η διάσημη πίστα του Nürburgring.

Ανάμεσα στα λιγοστά στοιχεία που έχουν διαρρεύσει είναι πως θα υπάρχει ένα εξελιγμένο σύστημα κατανομής της ροπής, το Virtual Grin Shift, για σπορ οδήγηση, καθώς και το N Sound Plus για προσομοίωση του ήχου όπως σε ένα συμβατικό σπορ μοντέλο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή