Σας αρέσουν τα κλασικά αυτοκίνητα;

Αν ναι τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην πρόταση της Little Car Company, η οποία θα παρουσιάσει μέσα στο 2024 μία πολύ ενδιαφέρουσα κλασική Bentley.

Σας αρέσουν τα κλασικά αυτοκίνητα;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Για τους λάτρεις της αυτοκίνησης τα μοντέλα αυτοκινήτων μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα σε κάθε σαλόνι, γραφείο ή βιβλιοθήκη. Όσο πιο μεγάλη είναι η πιστότητα στη λεπτομέρεια, τόσο ανεβαίνει και η τιμή, όπως κατά καιρούς έχουμε δει σε διάφορες δημιουργίες της εταιρείας Little Car Company.

Αυτή τη φορά όμως η βρετανική εταιρεία ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό της αφού δεν κατασκεύασε ένα μικρό μοντέλο αλλά σχεδόν μία πραγματική κλασική, αγωνιστική Bentley που την παρουσίασε στο μακρινό Monterey.

Πρόκειται για μια ρέπλικα που αποτυπώνει περίπου το 85% των διαστάσεων της αρχικής Bentley του 1929. Η οποία, γνωστή και ως Blower, είχε κυριαρχήσει στους αγώνες την δεκαετία του ‘30 χάρη και στον τετρακύλινδρό της των 4.500 κυβικών με το μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Στη Blower Jnr, όπως ονομάζεται, υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 20 ίππων που μπορεί να την κινήσει μέχρι και με 72 χλμ./ώρα. Μία μπαταρία προσφέρει ενέργεια για κίνηση μέχρι και για 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Στις ΗΠΑ μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους όταν είναι σε λειτουργία ένας κόφτης που περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 40 χλμ./ώρα που ορίζει ο νόμος.

H κατασκευή του Blower βασίζεται σε ένα χαλύβδινο πλαίσιο, τα ανθρακονήματα έχουν αντικαταστήσει το ξύλο στο πίσω μέρος, το κλασικό κάλυμμα από ύφασμα έχει διατηρηθεί, ενώ μεγάλο μέρος της εργασίας γίνεται στο χέρι.

Στο ταμπλό υπάρχουν πολλά ρετρό χαρακτηριστικά, όπως ο επιλογέας της κίνησης στα αριστερά, το τυλιγμένο με σπάγκο τιμόνι, τα αναλογικά όργανα, ο μοχλός για το χειρόφρενο κ.α.

Τώρα, για την τιμή, μην ρωτήσετε καν αφού πιθανότατα το νούμερο να είναι εξαψήφιο καθώς η παραγωγή περιορίζεται σε μόλις 99 μονάδες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή