Το Hyundai Ioniq 5 N βάζει φωτιά στο Nürburgring (+video)

To ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η κορεατική εταιρία αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα αποδεικνύοντας πως ακόμα και τα ηλεκτρικά, έχουν ψυχή!

Το Hyundai Ioniq 5 N βάζει φωτιά στο Nürburgring (+video)
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Όπου έχει δοκιμαστεί το Ioniq 5 N έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια. Ειδικότερα στην πίστα του Nürburgring η κορεατική ηλεκτρική βολίδα ολοκλήρωσε το γύρο μέσα σε μόλις 7 λεπτά και 45,59 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος αυτός σημειώθηκε σε δοκιμές του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, με τον Christian Gebhardt στο τιμόνι.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι ανάλογη με το χρόνο που πέτυχε η Mercedes-AMG E 63 (7:45,19) και μπορεί να μην κάποιο ρεκόρ αλλά είναι αξιοσημείωτη, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό μέγεθος του Ioniq 5 N.

Το Ioniq 5 N της συγκεκριμένης δοκιμής είχε τη στάνταρ διαμόρφωση με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 650 ίππους και μπαταρία 84,0 kWh. Στη νορμάλ λειτουργεία η ισχύς είναι στους 605 ίππους καθώς το μάξιμουμ των 650 έρχεται όταν ο οδηγός επιλέξει το N Grin Boost.

Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4 δεύτερα ενώ η τελική φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Τέλος να πούμε ότι ο Gebhardt οδήγησε το Ioniq 5 N με ενεργοποιημένα το σύστημα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου ενισχύοντας την οδηγική εμπειρία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή