Τώρα πιο πολλοί μπορούν να αποκτήσουν μια McLaren Senna!

Εννοείται πως δεν μιλάμε για το πραγματικό hypercar αλλά για μια μικρογραφία του της βρετανικής Amalgam.
Τώρα πιο πολλοί μπορούν να αποκτήσουν μια McLaren Senna!
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόσφατα, η McLaren παρουσίασε μια ειδική βαφή, τη Senna Sempre, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στον θρύλο της Φόρμουλα 1 Ayrton Senna και την είδαμε και στα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας που πρωταγωνίστησαν στο Μονακό.

Τώρα, η Amalgam ανακοινώνει ένα ειδικό μοντέλο της Senna με την ίδια βαφή.

Η βρετανική εταιρεία είναι ευρέως γνωστή στο χώρο του μοντελισμού για τη ιδιαίτερη προσοχή που δίνει στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Έτσι και εδώ η ειδική βαφή Senna Sempre έχει αναπαραχθεί με απίστευτη ακρίβεια με αποκορύφωμα την dot-matrix προσωπογραφία του Senna στα πίσω φτερά.

Η Amalgam δεν αναφέρει τη διαδικασία της για την βαφή της υπό κλίμακα McLaren Senna, αλλά ανακοινώνει ότι χρειάστηκε πάνω από 3.000 ώρες για το σχεδιασμό και την κατασκευή της.

Η πραγματική διαδικασία συναρμολόγησης για κάθε χειροποίητο μοντελάκι διαρκεί επιπλέον 300 ώρες. Εκτός από την ειδική βαφή, υπάρχει ένα λεπτομερές εσωτερικό που φαίνεται μέσα από τις ανοιχτές πόρτες.

Ο bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών είναι ορατός μέσα από το κάλυμμα, ενώ οι τροχοί με τους διάτρητους δίσκους φορούν ελαστικά Pirelli. Όπως και η πραγματική Senna.

Τα καλά νέα είναι ότι το υπό κλίμακα μοντελάκι της Senna κοστίζει πολύ λιγότερα από το πραγματικό. Όσο λίγα μπορεί να θεωρεί κανείς πως είναι οι περίπου 20.000 ευρώ. Τα άσχημα είναι ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 30 μονάδες αποκτώντας έτσι σαφέστατα συλλεκτική αξία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή