Ποιο είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό supercar στον κόσμο;

Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε και μία ιαπωνική εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση που είχε σημειώσει το Nevera της κροατικής Rimac.

Ποιο είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό supercar στον κόσμο;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Θυμάστε το Aspark Owl, το υπερ-αυτοκίνητο των περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ που μπορούσε να επιταχύνει από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα μέσα σε 1,72 δευτερόλεπτα και έως τα 300 χλμ./ώρα σε μόλις 10,2 δεύτερα; Και όλα αυτά με τη βοήθεια 2.000 ίππων και 2.000 Nm!

Τώρα, η όχι και τόσο γνωστή ιαπωνική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Owl παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό supercar, το Aspark SP600, το οποίο έθεσε ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τουλάχιστον, αυτό λένε οι Ιάπωνες για το SP600, μια βελτιωμένη έκδοση του Owl που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino, ώστε να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 438,7 χλμ./ώρα καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Rimac Nevera κατά σχεδόν 27 χλμ./ώρα.

Αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στην ευθεία των 3,84 χιλιομέτρων στο Papenburg της Γερμανίας, τον ίδιο χώρο όπου το 2022 το κροατικό supercar κατέγραψε το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας, μαζί με 23 επιπλέον ρεκόρ την επόμενη χρονιά.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων και νικητής του 24ώρου αγώνα του Nurburgring, Marc Basseng, ήταν πίσω από το τιμόνι του Aspark SP600 όταν αυτό έφτασε τα 438,7 χλμ./ώρα, μία επίδοση επιβεβαιωμένη από μια συσκευή Racelogic V-Box.

Αυτή η επίδοση ξεπερνά και το ρεκόρ της Bugatti Veyron Super Sport, η οποία είχε αγγίξει τα 431 χλμ./ώρα. Πάντως, το ρεκόρ παραμένει ανεπίσημο αφού το SP600 είναι ακόμη πρωτότυπο που θα μπει στην παραγωγή. Για να δούμε πότε θα γίνει αυτό και αν η μικρή ιαπωνική εταιρία καταφέρει να γράψει ιστορία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή