Αυτές είναι οι φτηνότερες McLaren που μπορείτε να αποκτήσετε

Δεν θα ήταν ελιτισμός αν λέγαμε ότι όσοι έχουν τα πολλά χρήματα απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Έτσι είναι η πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται κανείς να έχει μια περιουσία για να αποκτήσει ένα McLaren!

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Adam Norris, πατέρας και μάνατζερ του οδηγού της F1 Lando Norris, ασχολούνταν μέχρι πρόσφατα με το εμπόριο ηλεκτρικών ποδηλάτων. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία του, η Pure Electric, άλλαξε κατεύθυνση προς μια άλλη λύση αστικής κινητικότητας με δύο τροχούς και πίσω κινητήρα. Η οποία είναι πιο βολική, πιο αποδοτική και πιο διασκεδαστική, όπως λέει ο Norris.

Έτσι, η Pure Electric κατασκευάζει ηλεκτρικά πατίνια, γνωστά ως Pure, στα οποία εντάσσεται μία νέα σειρά που ονομάζεται Pure x McLaren και αρχικά θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προφανώς, τα πατίνια της Pure τα προωθεί ο Lando Norris με το Pure x McLaren να προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μοντέλα: τα Papaya, Black και Senna.

Το Papaya ξεχωρίζει με τα πορτοκαλί χρώματα της McLaren, ενώ το Black Edition είναι σε μαύρο. Αυτό όμως που έχει ξεπουλήσει είναι το Senna Edition που έχει τα χρώματα του κράνους του θρύλου Ayrton Senna.

Τα πατίνια έχουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ πίσω με μέγιστη ισχύ 710W και με την ταχύτητα να περιορίζεται στα 25 χλμ./ώρα λόγω της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η μπαταρία είναι των 432 Wh και προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία 50 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Το ηλεκτρικό σκούτερ έχει τρία προγράμματα οδήγησης, οπότε υποθέτουμε πως η εκτιμώμενη αυτονομία αφορά το πιο light.

Το Pure x McLaren έχει τροχούς 10 ιντσών και ζυγίζει 16 κιλά. Είναι αναδιπλούμενο για εύκολη αποθήκευση στο γραφείο ή ακόμη και στο διαμέρισμά σας. Το μέγιστο υποστηριζόμενο βάρος για τον αναβάτη είναι 120 κιλά. Η συνδεσιμότητα με εφαρμογή προσθέτει επιπλέον προστασία κατά της κλοπής, επιτρέποντας στον αναβάτη να ορίσει PIN για να ξεκλειδώσει το δίτροχο.

Τέλος, να πούμε ότι τα Papaya και Black κοστίζουν περίπου 1.000 ευρώ, ενώ το Senna, το οποίο θα υπάρξει σε περιορισμένο αριθμό, κοστίζει 1.400 ευρώ. Τώρα, αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το ψάξετε για την περίπτωση που γίνονται online αγορές και παραδόσεις.