Επιτρέπεται ο καφές στο αυτοκίνητο; Τι ισχύει

«Η διάταξη του ΚΟΚ αναφέρει πως ο οδηγός δεν πρέπει να απασχολεί τα χέρια του με οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που οδηγεί», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας 

Επιτρέπεται ο καφές στο αυτοκίνητο; Τι ισχύει
Pixabay
1'

Αναστάτωση επικρατεί σχετικά με το αν επιτρέπεται ή όχι ο καφές στο αυτοκίνητο. «Σημασία έχει να μην απασχολούμε τα χέρια μας την ώρα που οδηγούμε», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, αναφερόμενη στο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα, για κλήσεις που τυχόν βεβαιωθούν σε οδηγούς αν πίνουν καφέ την ώρα που βρίσκονται με το αυτοκίνητό τους στον δρόμο.

«Η διάταξη του ΚΟΚ αναφέρει πως ο οδηγός δεν πρέπει να απασχολεί τα χέρια του με οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που οδηγεί. Είτε είναι κινητό είτε κάτι άλλο είτε είναι ο καφές. Έχει γίνει πολύς λόγος για τον καφέ. Δεν είναι καινούρια διάταξη, αν ένας όμως οδηγεί και κρατά συνεχώς στο ένα χέρι ένα ποτήρι με καφέ, καταλαβαίνετε πως δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην οδήγηση και να ανταποκριθεί σε κάτι έκτακτο», ανέφερε η κυρία Δημογλίδου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως μέχρι σήμερα δεν έχει βεβαιωθεί κλήση για τέτοιου είδους παράβαση.

Η συγκεκριμένη παράβαση υφίσταται εδώ και χρόνια, τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες, αναφέρουν στην Απογευματινή στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή