Πωλείται το Peugeot 205 GTI του Mr. Bean

Το γαλλικό GTI του πασίγνωστου ηθοποιού Rowan Atkinson είναι διαθέσιμο προς πώληση και αναμφίβολα αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για τους συλλέκτες κλασικών hot-hatches.

Πωλείται το Peugeot 205 GTI του Mr. Bean
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για την ειδική έκδοση «Phase 1.5» που διατηρείται σε άψογη κατάσταση με χρώμα αμαξώματος Alpine White και τις χαρακτηριστικές ζάντες «pepper-pot», θυμίζοντας κάτι από τη φινέτσα που θα περίμενε κανείς κρίνοντας από το τηλεοπτικό χαρακτήρα του Johnny English.

Το εσωτερικό εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο καθώς δείχνει σαν καινούργιο. Τα καθίσματα με τις κόκκινες ρίγες, η κόκκινη βελούδινη μοκέτα και το χαρακτηριστικό τιμόνι του 205 GTI δίνουν την εντύπωση σαν το GTI να βγήκε… χτες από την αντιπροσωπεία.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος 1.600 κυβικών και 115 ίππων, που εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Τα νούμερα αυτά μπορεί να μην ακούγονται εντυπωσιακά για τα σημερινά δεδομένα, αλλά με βάρος μόλις 850 κιλών, το 205 GTI παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα hot-hatches όλων των εποχών.

Τα περισσότερα Peugeot 205 GTI σε αυτή την κατάσταση πωλούνται από 25.000 έως και 35.000 ευρώ. Ακόμη και αν ο Atkinson είχε διανύσει μόλις 500 χιλιόμετρα από τα 114.000 που έχει «γράψει» συνολικά το γαλλικό GTI το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λογικά θα «πιάσει» κάτι παραπάνω…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή