Ο John Wick μπαίνει στους αγώνες!

Για την ακρίβεια, ο Keanu Reeves, ο γνωστός ηθοποιός από τις ταινίες «The Matrix» και «John Wick», ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Toyota GR86 Cup στο θρυλικό Indianapolis Motor Speedway.

Του Γιάννη Σκουφή

Η είδηση αυτή αποτελεί μεν έκπληξη, αλλά ο Reeves δεν είναι πρωτάρης στους αγώνες. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στον αγώνα διασημοτήτων του Long Beach το 2009 και το 2010, νικώντας μάλιστα στον πρώτο αγώνα.

Αν και η δεύτερη εμφάνισή του στην κατηγορία Pro δεν ήταν τόσο επιτυχημένη, η εμπειρία του στους αγώνες παραμένει αξιόλογη. Επιπλέον, ο Reeves είναι φανατικός οπαδός της Formula 1 και κατέχει μια εντυπωσιακή συλλογή από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που αποδεικνύουν την αγάπη του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα GR Cup αποτελεί την πιο σημαντική μέχρι τώρα κίνησή του στους αγώνες αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό με ειδικά εξελιγμένα αγωνιστικά Toyota GR86. Αν και τα αγωνιστικά έχουν πολλά κοινά με τα στάνταρ μοντέλα, διαθέτουν διάφορες βελτιώσεις, όπως σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, roll cages, ενισχυμένες αναρτήσεις και αγωνιστικά ελαστικά της Continental.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα, ο Reeves ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία να λάβει μέρος, αν και δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Road and Track», μαζί του θα είναι και ο YouTuber Cody Jones, μέλος του καναλιού Dude Perfect, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες αυτοκινήτων.

Η συμμετοχή του Reeves σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα αποδεικνύει ότι ο ηθοποιός είναι έτοιμος να δοκιμαστεί σε μια νέα πρόκληση, μακριά από τους ρόλους που τον έχουν κάνει διάσημο. Άλλωστε, όπως και στον κινηματογραφικό του ρόλο ως John Wick, τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει.