Το Twelveair κάνει τη διαφορά

Το TwelveAir της Kindig-It Design είναι ένα μοναδικό custom κουπέ που κατέκτησε φέτος το διάσημο Ridler Award, το πιο φημισμένο βραβείο στον κόσμο του hot rodding.

Το Twelveair κάνει τη διαφορά
2'

Το hot rodding είναι μια κουλτούρα και ένα κίνημα που έχει τις ρίζες του στις ΗΠΑ και σχετίζεται με τη βελτίωση, την τροποποίηση και την αναβάθμιση κλασικών αυτοκινήτων. Ξεκίνησε τις δεκαετίες του ‘30 και του ‘40, όταν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άρχισαν να πειραματίζονται με μηχανικές βελτιώσεις στα οχήματά τους, κυρίως σε φθηνά και εύκολα διαθέσιμα μοντέλα, όπως το Ford Model T.

Κάθε χρόνο υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια αυτοκίνητα, όπως το TwelveAir της ομάδας του Kindig-It Design -ενός καταστήματος που εδρεύει στο Salt Lake City. Όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να κερδίσει το Ridler Award, δεν αρκέστηκαν σε μια αναβάθμιση της σειράς CF1 που είναι εμπνευσμένη από την πρώτη Corvette.

Αντίθετα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι εντελώς νέο, από την αρχή.

Αν και θυμίζει την αρχέτυπη Corvette, το TwelveAir δεν περιέχει ούτε ένα γνήσιο μέρος από τη C1. Κάθε τμήμα του έχει κατασκευαστεί στο χέρι ή από την αρχή, κάνοντας αυτό το αυτοκίνητο πραγματικό έργο τέχνης.

Η ομάδα κράτησε το έργο μυστικό για πέντε χρόνια, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανονισμούς του Detroit Autorama που απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση πληροφοριών για το αυτοκίνητο πριν από την πρεμιέρα του. Για να το καταφέρουν, έχτισαν ένα μυστικό χώρο στο εργαστήριό τους, αποφεύγοντας κάθε διαρροή ακόμα και από φίλους και συνεργάτες.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φύλλα αλουμινίου 3003, ενώ το κάτω μέρος χρησιμοποιεί πιο ανθεκτικό αλουμίνιο για τη δημιουργία μιας μονοκόκ κατασκευής. Το εσωτερικό συνδυάζει στοιχεία old school με σύγχρονη τεχνολογία, με εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν μέσω 3D εκτύπωσης και επενδύθηκαν με πολυτελές δέρμα σε χρώμα Sienna.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα κρύβεται ένα εξίσου εντυπωσιακό μηχανικό σύστημα. Το αυτοκίνητο διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση τύπου push rod, παρόμοια με αυτή των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1, ενώ το τιμόνι με κρεμαγέρα σχεδιάστηκε ειδικά για το TwelveAir. Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δίσκους από ανοξείδωτο ατσάλι και φρένα της Wilwood, τοποθετημένα πίσω από ζάντες ειδικά σχεδιασμένες από τον Dave Kindig.

Η δύναμη του TwelveAir προέρχεται από έναν V12 που κατασκευάστηκε από τη Race Cast Engineering. Παρά την αρχική του απόδοση των 1.000 ίππων, η ομάδα τον περιόρισε στους 650 ίππους για πιο άνετη οδήγηση.

Το TwelveAir αποδεικνύει ότι ακόμα και σήμερα, όταν νομίζουμε ότι έχουμε δει τα πάντα, η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να μας εκπλήξουν ξανά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή