Mείωση της κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης

Στα επίπεδα του -40% εκτιμούν οι ειδικοί πως θα κυμανθεί η μείωση της κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης τα επόμενα 6 με 7 χρόνια σε σχέση με σήμερα. Αντίστοιχος θα είναι φυσικά και ο περιορισμός των ρύπων.

Mείωση της κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης
1'

Το ποσοστό προκύπτει από μια μείωση των αναγκών των κινητήρων αυτών καθ' αυτών σε αμόλυβδη της τάξης του 35%, η οποία θα προέρχεται από τη συνολική περαιτέρω εξέλιξή τους, καθώς και τη βελτίωση της θερμοδυναμικής απόδοσής τους- ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα εξασφαλίζεται από τη μείωση του βάρους, την εξέλιξη των ελαστικών, αλλά και την πρόοδο στα συστήματα μετάδοσης. Για τους diesel η αντίστοιχη μείωση αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στο -20%.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μια μικρή αύξηση των πωλήσεών τους το 2015, ενώ μια ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται για τη διετία 2018- 2020, καθώς τότε αναμένεται να είναι έτοιμη και μια νέα γενιά συσσωρευτών με μεγαλύτερο ενεργειακό περιεχόμενο, που θα εξασφαλίζει και αυξημένη αυτονομία.

Οι ειδικοί μάλιστα ισχυρίζονται πως το 2020 το 3% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι ηλεκτρικά και το 8% υβριδικά.

Γιάννης Σκουφής
πηγή: carzine.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή