MotoGP: Grand Prix San Marino το επόμενο ρεκόρ για τον M. Marquez

Η 13ηδιοργάνωση στο Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαMotoGP στην πίστα τουMisano αποτελεί μία νέα πρόκληση για τονM.Marquez. Θέλει να πετύχει τη 12ηνίκη σε 13 αγώνες.

Το ρεκόρ πρώτων θέσεων του Mick Doohan(12 νίκες σε μία σεζόν) θέλει να ισοφαρίσει ο αναβάτης της Honda Marc Marquez στο Misano. Ο Αυστραλός θρύλος των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών πέτυχε αυτή τη διάκριση το 1997.

Βέβαια δεν είναι μόνο το ρεκόρ που θέλει να πανηγυρίσει ο 21χρονος Ισπανός με έξι διοργανώσεις να απομένουν ως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, ο Marquez έχει έντεκα νίκες σε δώδεκα αγώνες και μπορεί – αν κερδίσει και στην Ιταλία - να εξασφαλίσει μαθηματικά τον Παγκόσμιο Τίτλο από το επόμενο Grand Prix στην Aragon, στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Ήταν ωραία που επέστρεψα στο ψηλότερο σκαλί του podium στο Silverstone», δήλωσε ο αναβάτης της Repsol Honda, και πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε το Misano, που είναι μικρότερη και πιο αργή πίστα από τις άλλες. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από την Παρασκευή για να βρούμε το κατάλληλο set-up, για αυτή την πίστα. Ας ελπίσουμε να είναι καλός και ο καιρός».

Ο Marc Marquez έχει κερδίσει στο Misano το 2010 (στην κατηγορία των 125κ.εκ.), το 2011 (στην Moto2) και το 2012 (στην Moto2), ενώ τερμάτισε δεύτερος - πίσω από τον Jorge Lorenzo(Yamaha) - πέρυσι, στην πρώτη του επίσκεψη στην πίστα ως αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας.

O 21χρονος Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 έχει προβάδισμα 89 βαθμών από τον δεύτερο και συναθλητή του Dani Pedrosa στο πρωτάθλημα. Ο Marc Marquez δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο στο Brno φέτος (όπου τερμάτισε τέταρτος).

Διαβάστε επίσης: MotoGP: Η Aprilia επιστρέφει με την ομάδα Gresini