Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προκλητική απάντηση από τον... μπλε Διόνυσο για το ντροπιαστικό σκετσάκι

Ο... μπλε Διόνυσος υπεραμύνεται του ρόλου του στο φιάσκο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με άκρως προκλητικό τρόπο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προκλητική απάντηση από τον... μπλε Διόνυσο για το ντροπιαστικό σκετσάκι
4'

Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει η σκανδαλώδης αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με drag queens και έναν άντρα ντυμένο στα μπλε ως άλλος... Θεός Διόνυσος να είναι ξαπλωμένος σε ένα τραπέζι, το οποίο γρήγορα έγινε ακόμα και πασαρέλα σε μία εκδήλωση που έστρεψε τα φώτα επάνω της για όλους τους λάθος λόγους.

Η επιβολή της woke κουλτούρας με το «έτσι θέλω» στην τελετή με το κακόγουστο σόου που έστησαν οι Γάλλοι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού πολλοί είναι εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά κυρίως το σκετσάκι με τον Μυστικό Δείπνο με τον γνωστό ηθοποιό και τραγουδιστή Phillippe Katerine που βρισκόταν πίσω από τον μπλε Διόνυσο να σπάει τη σιωπή του και να απαντά στην κριτική προκαλώντας!

«Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν;», μας είπε ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής υπεραμυνόμενος τον ρόλο του, σε ένα σκέλος της τελετής που χλεύαζε απροκάλυπτα τον Χριστιανισμό στο όνομα της woke ατζέντας και χαρακτηρίστηκε «παρωδία».

Ορισμένοι μάλιστα παρομοίασαν τον Γάλλο καλλιτέχνη ακόμα και με... στρουμφάκι εξαιτία της εμφάνισής του, ενώ στο σκετσάκι συμμετείχαν μοντέλα, χορευτές, είδωλα της μόδας αλλά και drag queens, που συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τραπέζι που χρησίμευε και ως πασαρέλα σε μία γέφυρα του Σηκουάνα, σε ένα σκηνικό που μόνο τσίρκο θύμιζε παρά αναπαράσταση του σπουδαίου πίνακα του Ντα Βίντσι.

Ο σάλος που ξέσπασε μετά το φιάσκο με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε την αντίδραση και της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, που αποδοκίμασε την παρουσίαση, περιγράφοντας όσα παρακολουθήσαμε ως «σκηνές χλευασμού του Χριστιανισμού» δηλώνοντας ότι «Λυπούμαστε βαθιά. Η σκέψη μας είναι με όλους τους Χριστιανούς από όλες τις ηπείρους που πληγώθηκαν από την πρόκληση ορισμένων σκηνών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας

«Ενόψει των αγώνων του Παρισιού το έργο «Ιερά Παιχνίδια» έχει κινητοποίησει για σχεδόν τρία χρόνια πολλούς Καθολικούς που συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τον αθλητικό ενθουσιασμό γύρω από τους αγώνες του Παρισιού, ένα υπέροχο γεγονός που διοργανώνει η χώρα μας.

Την περασμένη εβδομάδα, με χαρά διοργανώσαμε και την εναρκτήρια λειτουργία της Ολυμπιακής εκεχειρίας παρουσία πολλών θρησκευτικών, πολιτικών και αθλητικών προσωπικοτήτων.

Πιστεύουμε ότι οι αξίες και οι αρχές που εκφράζονται και διαδίδονται από τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβάλλουν σε αυτή την ανάγκη για ενότητα και αδελφότητα που τόσο πολύ χρειάζεται ο κόσμος μας, με σεβασμό στις πεποιθήσεις όλων, γύρω από τον αθλητισμό που μας ενώνει και παράγει την ειρήνη στα έθνη και τις καρδιές τους.

Η τελετή έναρξης προσέφερε σε όλον τον κόσμο υπέροχες στιγμές ομορφιάς, χαράς, πλούσιες σε συναισθήματα παγκοσμίως. Όμως, δυστυχώς, η ίδια τελετή περιλάμβανε και σκηνές χλευασμού του Χριστιανισμού για τις οποίες λυπούμαστε βαθιά.

Ευχαριστούμε τα μέλη άλλων θρησκειών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Σήμερα, σκεφτόμαστε ολους τους χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους του κόσμου που πληγώθηκαν από αυτές τις σκηνές. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ολυμπιακή γιορτή εκτείνεται πέρα από τις ιδεολογικές προκαταλήψεις λίγων καλλιτεχνών.

Ο αθλητισμός είναι μια υπέροχη ανθρώπινη δραστηριότητα που ευφραίνει βαθιά τις καρδιές των αθλητών και των θεατών. Ο Ολυμπισμός είναι ένα κίνημα που υπηρετεί την πραγματικότητα της ενότητας και της αδελφότητας. Θέση στον αγωνιστικό χώρο ας φέρει η αλήθεια, η παρηγορία και η χαρά σε όλους».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή