F1: Τυφώνας απειλεί το Ιαπωνικό Grand Prix

O τυφώνας Phanfone απειλεί το Ιαπωνικό Grand Prix με αναβολή.

F1: Τυφώνας απειλεί το Ιαπωνικό Grand Prix
2'


Οι ομάδες της F1 είναι ήδη στην πίστα της Suzuka και συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους ελπίζοντας πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα ξεσπάσουν νωρίτερα. Πάντως οι μετεωρολόγοι πιστεύουν πως ο τυφώνας μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τον αγώνα της Ιαπωνίας αλλά και τις Ρωσίας.


Οι οργανωτές πάντως ελπίζουν πως το φαινόμενο δεν θα κορυφωθεί και οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν. Ο τυφώνας Phanfone έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και αν κορυφωθεί στο τέλος της, θα έχει ανέμους πάνω από 160χλμ κατά την προσέγγισή του στην ξηρά. Χθες οι βροχοπτώσεις μετρήθηκαν από δορυφόρο της NASA σε έως και 76 χιλιοστά ανά ώρα.

Υπάρχουν τρία μοντέλα για το πώς ο τυφώνας μπορεί να φθάσει την Ιαπωνία. Ένα από αυτά δείχνει πως η ηπειρωτική χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες του, ωστόσο οι μετεωρολόγοι πιστεύουν τις άλλες προβλέψεις που υποδηλώνουν ότι ο θα Phanfone θα κινηθεί προς την ενδοχώρα.


Το χειρότερο σενάριο «θέλει» το φαινόμενο να κινείται στο νομό Mie, τη περιοχή όπου βρίσκεται η πίστα της Suzuka.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε την Κυριακή» δήλωσε ο Jenson Button κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Με ένα τυφώνα να έρχεται με αυτόν τον τρόπο είναι πάντα πολύ δύσκολο. Ας ελπίσουμε ότι θα μας προσπεράσει».

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή προβλέπει δυνατές βροχοπτώσεις και οι οργανωτές έχουν έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι συχνά ένα πρόβλημα για τους διοργανωτές αγώνων στην Ιαπωνία. Η δυνατή βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (στο Fuji Speedway). Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει έξι ώρες, έγιναν όμως μόνο οι 16 γύροι, όλοι εκ των οποίων ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η ώρα έναρξης του Grand Prix έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 την Κυριακή. Με τον ήλιο (αν εμφανιστεί) να δύει λίγο μετά τις 17:30. Αυτό αφήνει μικρό περιθώριο ελιγμών (από τους οργανωτές) αν η κούρσα έχει καθυστερήσεις από τη δυνατή βροχή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή